Convocats els Premis de Poesia Francisco Brines 2021

– La Fundación Francisco Brines, amb el patrocini de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Oliva, convoca la primera edició dels Premis de Poesia Francisco Brines 2021.

L’alcalde d’Oliva, David González Martínez, i el regidor de Cultura, Julio Llorca, s’han desplaçat a l’Elca per visitar al poeta i Fill Predilecte de la ciutat, Francisco Brines, en la presentació dels premis de poesia que porten el seu nom. Una de les voluntats del poeta ha estat la creació d’aquests premis literaris en dues modalitats, en castellà i en valencià.

Un jurat de reconegut prestigi serà l’encarregat de valorar les obres. Cadascun dels premis tindrà una dotació econòmica de 6.000 euros i les obres guardonades es publicaran a l’Editorial Pre-Textos.

El termini de lliurament dels treballs finalitzarà el dia 22 de març de 2021 i el lliurament del premi es durà a terme en una gala celebrada a la localitat d’Oliva.

Respecte a aquests Premis, Brines assenyala que la intenció és «premiar dos bons llibres de poesia i assegurar la seua difusió, tant en la península com en tota Hispanoamèrica«. En aquest sentit, el poeta expressa que ha tingut «la sort de poder unir, als interessos espanyols, al públic hispanoamericà, la qual cosa amplia el nostre camp d’acció i permetrà que el premi arribe a altres latituds i relacione als diferents poetes de la nostra llengua comuna«. «L’objectiu«, sosté Brines, «és que concursen poetes de qualsevol lloc del món, i que s’acosten creadors que aporten una visió de l’art, la filosofia i la cultura del nostre temps amb una mirada crítica.

Brines destaca que aquest suport a la poesia és una forma de respondre a la importància que per a ell ha tingut aquest gènere literari en la seua vida. «La poesia ha sigut per a mi molt important, sobretot he vist que m’he retratat i que m’he hagut de mirar des de fora d’ella a mi mateix, i he hagut d’acceptar-me amb gust o de mala gana com soc. Però cal acceptar-se per a després intentar fer una cosa sòlida.» També des de la Fundació Francisco Brines es vol agrair el suport de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament d’Oliva.

Et Pot Interessar