Convocada l’audiència prèvia en el procés d’OCU contra Volkswagen pel cas “Dieselgate”

• Dos anys després que l’Organització de Consumidors i Usuaris presentara la demanda col·lectiva contra Volkswagen, el Jutjat ha citat a totes dues parts a una vista el pròxim 7 d’octubre de 2019
• L’Organització de Consumidors i Usuaris va demandar a la companyia automobilística el juny passat de 2017 per l’escàndol de les emissions dels seus vehicles mitjançant una acció judicial col·lectiva
• La demanda d’OCU va ser admesa a tràmit l’abril de 2018 i representa a més de 7.500 usuaris
• OCU exigeix més de 22 milions d’euros en indemnitzacions per als afectats, 3.000 euros per persona en concepte de danys i perjudicis

Dos anys després que l’Organització de Consumidors i Usuaris presentara una demanda col·lectiva contra el Grup Volkswagen-Audi S.A. pel cas “Dieselgate”, el Jutjat del mercantil núm.1 de Madrid ha citat a totes dues parts per a la celebració de l’audiència prèvia, que tindrà lloc el pròxim 7 d’octubre de 2019 en seu judicial.

A través d’aquesta acció judicial col·lectiva, que va ser admesa a tràmit l’abril de 2018, OCU representa a més de 7.500 usuaris afectats per l’escàndol de les emissions dels seus vehicles, per als quals exigeix més de 22 milions d’euros en indemnitzacions en concepte de danys i perjudicis, al voltant 3.000 euros per persona.

El maig de 2018, la companyia automobilística va presentar un escrit pel qual considerava que els jutjats de Madrid eren incompetents des d’un punt de vista territorial i sol·licitava que es portara aquest procediment davant els jutjats de Barcelona. No obstant això, aquest recurs s’ha resolt ara de manera definitiva, per la qual cosa el procediment judicial pot continuar, malgrat les traves processals de la companyia automobilística per a dilatar el procés.

OCU recorda que la mateixa Volkswagen va reconéixer haver manipulat el resultat de les emissions contaminants i que als Estats Units la companyia va acordar pagar de 5.000 a 10.000 dòlars per vehicle afectat. No obstant això, a Europa la companyia no ha oferit les mateixes solucions i indemnitzacions als seus clients, alguna cosa que l’Organització de Consumidors considera inacceptable.

Per aquest motiu, l’Organització de Consumidors va posar en marxa juntament amb altres organitzacions europees la iniciativa www.reclamajusticia.es, amb l’objectiu d’informar i mobilitzar als afectats, així com per a aconseguir acabar definitivament amb aquest tipus d’escàndols.

El Parlament Europeu, per part seua, també va optar per donar suport als ciutadans, declarant que tots els consumidors afectats per l’escàndol del *Dieselgate (com els propietaris de Volkswagen) haurien de ser compensats financerament.

Et Pot Interessar