L’Associació “Salvem les platges al sud de Gandia” va convocar als veïns i estiuejants per a realitzar un comunicat al Govern i a tots els partits polítics perquè l’Estat assumisca la seua responsabilitat mediambiental, atesa la Llei 26/2007, per a promoure un canvi legislatiu en profunditat sobre la Llei de Costes, aconsellat pel Consell d’Estat en 2014 i que hui dia res s’ha fet.
En la concentració, els convocants van llegir el següent comunicat:
“No hauria d’existir un país on l’Estat NO COMPLISCA amb la seua responsabilitat mediambiental. Els embassaments construïts per l’Estat a mitjan segle passat ja han retingut 6.000 milions metres cúbics d’àrids i nutrients que haurien de desplaçar-se pels rius cap a la mar, i els ports han alterat la dinàmica litoral que transporten els sediments, retenint milions de metres cúbics a un lateral dels seus espigons. Els efectes d’aquest impacte mediambiental, avalat per multitud d’estudis científics, ha provocat i està provocant l’acreció d’unes platges a un costat dels espigons i la recessió o devastació a l’altre costat”.
Amb aquest propòsit, més de 30 associacions de la Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia, s’han unit per a crear el Moviment MEDITERRANIA, totalment apolític i apartidista, que pretén ser la veu de la societat civil per a promoure un canvi legislatiu i impulsar una nova planificació que siga integradora, proteccionista i no destructiva, del patrimoni territorial definit com: “el conjunt de béns naturals, culturals i urbans, tangibles i intangibles generats localment, i que una generació hereta/transmet a la següent amb el propòsit de preservar-la, continuar-la i acréixer-la”.
L’Associació “Salvem les platges al sud de Gandia” ha senyalat que “Si l’Estat és capaç de construir infraestructures com a embassaments i ports per al bé comú, i generar riquesa econòmica amb elles, també han de tindre la capacitat per a convertir-los en sostenibles, només és qüestió de voler, i no de mirar cap a un altre costat”.