20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Condemnen a 10 anys de presó a Crespo, 9 a Morenilla i 12 a Cuesta pel saqueig de la depuradora de Pinedo

El saqueig de 24 milions d’euros en la depuradora de Pinedo, el que s’ha conegut com el cas Emarsa, ha deixat 10 anys de presó per a Enrique Crespo, exvicepresident ‘popular’ de la Diputació de València, exalcalde de Manises i expresident de l’entitat, i altres 9 anys per a José Juan Morenilla, exgerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Comunitat (Epsar).

Així consta en la sentència, donada a conéixer aquest divendres, que es dirigeix contra les 24 persones que s’han assegut en el banc dels acusats per la peça principal del cas Emarsa i que va quedar vista per a sentència el passat mes de desembre després de set anys d’investigacions. La resolució pot ser recorreguda.

Entre altres condemnats pel frau es troba l’exgerent d’Emarsa, Esteban Cuesta, a qui se li han imposat 12 anys i mig de presó, la condemna més alta; mentre que Ignacio Bernácer, excap d’Explotacions d’Epsar, la pena, després d’aconseguir un acord amb la Fiscalia i retornar part dels diners saquejats, s’ha quedat en 3 anys i sis mesos de presó. A l’empresari Jorge Ignacio Roca, únic a la presó per aquest procediment, se li han fixat 6 anys i un dia.

Articles relacionats