16.1 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Concentració a la plaça de l’Ajuntament de Gandia per l’assassinat homofòbic de Samuel

– CLGS condemna l’assassinat homofòbic de Samuel i convoca amb el Consell de Joves una concentració a Gandia per demà 5 de juliol

– CLGS i el Consell de Joves de Gandia han convocat una concentració hui dilluns 5 de juliol a les 20 h a la plaça de l’Ajuntament de Gandia per demanar justícia contra el crim homofòbic de Samuel a la Corunya

– CLGS demana a les institucions que es prioritze la lluita contra la violència LGBT-fòbica

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals -LGBT- de la Safor-Valldigna (CLGS) condemna el terrible assassinat homofòbic de Samuel, un jove gallec assassinat per ser homosexual el passat dissabte 3 de juliol a La Corunya i que ja ha rebut la condemna de tot el moviment LGTB espanyol.

CLGS i el Consell de Joves de Gandia han convocat una concentració hui a les 20 h a la plaça de l’Ajuntament de Gandia per demanar justícia contra el crim homofòbic de Samuel a la Corunya. Des de CLGS han assenyalat que considerem que és intolerable la violència que patim les persones LGBT i demanem a les institucions que actuen al respecte per garantir els drets del col·lectiu. Volem ser lliures i poder expressar la nostra afectivitat o el nostre gènere sense por i per això necessitem garanties i la implicació dels diferents governs, afirma Ximo López, coordinador de CLGS.

En els últims mesos s’ha produït un increment d’agressions LGBT-fòbiques i de la seua brutalitat. Els diferents observatoris contra la LGBT-fòbia -de Madrid, València i Catalunya- que hi ha a l’Estat espanyol han posat èmfasi en aquesta situació i en la necessitat d’actuar. El coordinador de CLGS, en consonància amb el que diuen els observatoris, assenyala a l’extrema dreta i el seu discurs d’odi com a responsables de l’increment d’agressions LGBT-fòbiques que estem vivint al nostre país. “Per als que pensen que ja està tot aconseguit volem dir ben alt que ens estan matant i agredint per voler ser lliures. I lluitarem per capgirar aquesta situació”, afegeix López.

Prioritzar la lluita contra la LGBT-fòbia

“El context dels últims mesos és d’increment preocupant de les agressions LGBT-fòbiques. Acabem de viure un mes de l’Orgull on la visibilitat aconseguida pel col·lectiu és una victòria del moviment que hem assolit amb l’ajuda de les institucions i ho valorem molt positivament. Tot i això, pensem que s’ha de fer un pas més enllà i creiem que les institucions han d’actuar i prioritzar les polítiques contra la LGTB-fòbica”, indica López.

Des de CLGS demanen “el desplegament urgent de totes aquelles mesures previstes a la Llei valenciana pels drets de les persones LGBT i l’aprovació urgent d’una Llei LGBT estatal que permeta realitzar polítiques de prevenció i lluita contra la LGBT-fòbia i que també done suport adequat a les víctimes de l’odi contra el col·lectiu”.

Articles relacionats