19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Comunica2 recupera la presencialitat

· José Manuel Prieto: “El Congrés posiciona Gandia com a espai de referència per a l’organització d’esdeveniments que impliquen avenços en el coneixement”

L’onzena edició del Congrés Internacional de Xarxes Socials Comunica2, que se celebrarà al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València els dies 18 i 19 de novembre de 2021 tindrà com a principal novetat que el Congrés recupera la presencialitat. Sota el títol “Cara a cara” aquesta edició abordarà diversos aspectes de la comunicació i transmèdia.


Aquesta és la principal novetat que s’ha destacat a la presentació del congrés Comunica2, que s’ha realitzat hui a l’Ajuntament de Gandia i en què ha participat José Manuel Prieto, alcalde de Gandia; Jesús Alba, director del Campus de Gandia; Rebeca Díez, codirectora de Comunica2; Paula Robles i Holly Juniper Gil, coordinadores del congrés.

Durant el congrés, més de 250 persones procedents de diferents llocs de país i fins i tot el món acudiran a la nostra ciutat a les quals se sumaran els centenars de persones i professionals que seguiran el congrés via streaming i les xarxes socials. Visitants que vénen a aprendre i impartir conferències i tallers, però que també tenen l’oportunitat de conéixer la nostra ciutat i la nostra platja.


José Manuel Prieto ha qualificat el congrés com a referent en l’àmbit de la comunicació en línia i les noves tecnologies i destacat que posiciona Gandia com a “espai de referència per a l’organització de trobades o congressos que suposen avenços en el coneixement i en les nostres formes de relacionar-nos” alhora que va incidir en la projecció de la nostra ciutat al món sencer durant els dies del congrés.

L’alcalde va afirmar que les persones encarregades de la seua organització han apostat des del principi per ponents d’alt nivell competitiu, grans comunicadors i comunicadores. “Aquest any gaudirem de la presència de persones expertes a l’àmbit audiovisual i transmèdia; tindrem algunes cares molt conegudes a nivell digital; també exalumnes del Campus que tornen a la Universitat que els va veure créixer per explicar les seues experiències professionals així com ponents internacionals. Estic convençut que tots ells ens ajudaran a ampliar la nostra mirada i els nostres coneixements al voltant de la comunicació i la tecnologia“.
Per acabar, Prieto va destacar l’estreta relació entre l’ajuntament de Gandia i la Universitat que “
uneixen sinergies per aportar a la societat coneixement, formació i entreteniment” i va animar les persones interessades que s’inscriguen i participen en el Comunica2.

Per la seua banda, Jesús Alba va destacar la feina que han realitzat els organitzadors per poder realitzar aquest congrés de forma presencial i va incidir en l’èxit que va suposar la passada edició celebrada íntegrament en línia a causa de la pandèmia.

El Comunica2 és un projecte pel qual va apostar l’Ajuntament juntament amb el Campus i amb el qual hem aconseguit projectar la imatge de Gandia. Al llarg d’aquests anys han estat moltes les persones que han passat i en aquesta edició comptarem amb la presència d’exalumnes que són referents als seus àmbits” va explicar Alba qui va recordar que a la web es poden consultar totes les ponències que s’han realitzat des de l’any 2010. “És molt interessant revisar les ponències anteriors perquè ens permet adonar-nos de la velocitat amb què s’ha evolucionat en aquest àmbit”.

Finalment, Rebeca Díez va reivindicar que l’essència del congrés es manté. “És un congrés molt proper on formem els estudiants i assistents” i va agrair la feina de les 35 persones que col·laboren en diferents aspectes de l’organització del congrés.
Sobre els assistents d’aquest any, Díez va destacar la presència d’Abdón Alcañiz, exalumne del Campus que ha treballat a la sèrie ‘La Casa de Papel’ i Rafa Tatay qui impartirà un taller de TikTok.
A més de les xerrades i els tallers, la part acadèmica la realitzarem de manera telemàtica el dia 17 de novembre atesa la bona acollida i resultat que va tenir aquesta forma de treballar durant la passada edició” va finalitzar la codirectora de Comunica2.

Les persones interessades a participar en alguna de les activitats organitzades poden inscriure’s a https://comunica2.webs.upv.es/edicion-2021/inscripcion-a-la-11a-edicion/.

Articles relacionats