12.2 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

Compte arrere per a la Cursa de la Dona Vicky Foods

• La seu de la Fundació Vicky Foods, a Vilallonga, va acollir el dimarts la presentació de la carrera, que se celebrarà pels carrers de Gandia i Benirredrà diumenge que ve, 27 de març.

• Es van presentar aspectes com la samarreta tècnica, el circuit, els trofeus, o el projecte solidari, que es mantenen en bona part com en l’edició suspesa de 2020.

• Quatre dones amb diferents perfils van parlar sobre com compaginen la pràctica esportiva amb els seus compromisos laborals o familiars.

La seu de la Fundació Vicky Foods, a Vilallonga, va acollir el dimarts passat la presentació de la XIII Cursa de la Dona, que tornarà als carrers de Gandia i Benirredrà després que les edicions de 2020 i 2021 hagueren de ser suspeses per la pandèmia. La carrera, organitzada pel CA Safor Teika, se celebrarà diumenge que ve, 27 de març.

L’acte va reunir nombrosos alcaldes i regidors, patrocinadors, dones esportistes, i membres de col·lectius relacionats amb l’esdeveniment. La presentació va ser a càrrec de la periodista Puri Naya, directora de Comunicació de Teika i habitual ‘speaker’ de la carrera.

El dia de la Cursa també li acompanyarà el periodista d’À Punt Xavi Blasco. Va comptar amb els parlaments del president del CA Safor, Vicent Boscà; el conseller delegat de Vicky Foods, Rafa Juan, el director general d’Esports, Josep Miquel Moya; i l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto. A més, va haver-hi un col·loqui amb quatre dones que representaven a perfils diferents de participants en la Cursa.

Rafa Juan, en primer lloc, va tindre un record per a les víctimes de la guerra a Ucraïna, i el desig que prompte es restablisca la pau. Va apuntar que la Cursa, en la qual Vicky Foods s’estrena com a patrocinador principal, “suposa tornar a la normalitat”. Va afegir que, com en la Cursa, “per a la nostra empresa la dona sempre ha significat molt”. En aquest punt va esmentar la seua mare i fundadora del grup, Victoria Fernández, morta l’abril de 2021. “Ella hauria estat encantada de ser ací, amb nosaltres, encara que afortunadament continuem tenint a la seua germana, la meua tia Gloria, que també és un exemple de dona emprenedora i sacrificada”.

Vicent Boscà va recordar que en 2020 tot estava a punt per a celebrar l’edició d’aquest any, fins i tot s’havia celebrat la presentació i els entrenaments gratuïts, però va arribar l’estat d’alarma i el confinament. I en 2021 les restriccions tampoc ho van fer possible, encara que sí que es van celebrar amb gran acollida les altres dues carreres que organitza el club, el 10 K Nocturn de la Platja de Gandia-Memorial Toni Herreros, al juny, i la Cursa de les Empreses de la Safor-ESIC, a l’octubre, abans de la sisena ona.

“Així que enguany hi ha ganes de Cursa. És hora de tornar a veure els somriures en les cares de les dones, del públic que les anima al seu pas, o dels voluntaris que treballen perquè tot isca perfecte”, va assenyalar.

Josep Miquel Moya va elogiar que el club torne a organitzar “aquesta carrera tan carregada de simbolisme, amb tant “comboi”, i va aplaudir “el gran arrelament que té aquesta prova a la comarca amb tan sols 13 edicions”.

Finalment, José Manuel Prieto, que viurà la seua primera Cursa com a alcalde de Gandia, va elogiar aquesta iniciativa del club, que sempre ha comptat amb el suport de l’ajuntament. “La Cursa promociona l’esport femení però sobretot porta implícits els valors de la igualtat, la inclusió, el respecte i la tolerància. I és la forma visible que tenen les dones de cridar forta que mereixen el seu espai, el seu temps, i les seues oportunitats”, va dir.

Col·loqui

En el col·loqui van participar la investigadora Jéssica Castillo, de l’Institut d’Investigació Sanitària La Fe, entitat que duu a terme el projecte social sobre esclerosi múltiple, al qual va destinada l’aportació solidària d’enguany; la fondista del CA Safor Teika Pilar Vázquez, i guanyadora de la Cursa en 2019; la directora de Màrqueting de TeikaBerti Barber; i la directora de Comunicació Interna de Vicky *Foods, Marta Bertomeu.

Jéssica Castillo va agrair l’interés de la Cursa per l’esclerosi múltiple, perquè encara queda molt per fer. “És una malaltia autoimmune que ara com ara no té cura, però sí que podem millorar la qualitat de vida dels pacients”. Va apuntar que fer esport “ajuda a frenar el seu avanç i a previndre alguns dels seus símptomes”.

Marta Bertomeu va parlar de la seua experiència com a corredora popular. Amb dues mitges maratons completades, es prepara enguany per a la marató de València, com a membre del CA Safor Teika. Va comentar que el seu marit ja no comparteix aquesta afició, “però em continua animant a aconseguir els meus objectius, i aquest és també l’objectiu de la Cursa”. I va afegir que des de Vicky Foods hi ha un grup de treball dedicat a fomentar hàbits saludables entre la plantilla, i fins i tot tenen un equip de “runners”.

Berti Barber va explicar com compagina la seua vida familiar i laboral amb la pràctica esportiva. Li agrada fer esport a soles perquè, en treballar tant en equip, l’ajuda a desconnectar, i fins i tot a tindre “moments de creativitat” que li serveixen després per a aplicar a la seua empresa, que d’altra banda patrocina a nombrosos equips femenins.

Pilar Vázquez, que porta quasi 20 anys vinculada a l’atletisme, va confessar que sempre que es posa un dorsal ix a guanyar, i enguany no serà diferent, encara que va reconéixer que, en general, aquesta Cursa “té un ambient màgic, perquè no és competitiva, corres a casa i t’animen a cada pas”.

Entrenaments

D’altra banda, es va recordar el pla d’entrenaments gratuïts, a càrrec del monitor de ‘fitness’ Miguel Ángel García. Aquests, de 8 setmanes, difosos a través de les xarxes socials i la web de la Cursa, són presencials i virtuals. Els presencials comencen aquest diumenge, 6 de març, i segueixen el dia 13, tots dos al parc de Joan Fuster a les 10 h. En el del dia 13 col·labora *Igualtat Gandia, amb motiu del dia de la Dona, i l’ajuntament regalarà un detall a les participants. El dimarts, 15 de març, també a la mateixa hora, serà l’“entrenament faller”, amb una recepció per part de l’alcalde, José Manuel Prieto, i un esmorzar saludable.

Totes les assistents als entrenaments rebran una samarreta tècnica i avituallament líquid i sòlid, amb la col·laboració de Clíniques Biomèdiques Ascires.

La samarreta, tècnica, és de color blau turquesa, que va ser triat per votació de les corredores en xarxes socials. Es manté també el cartell anunciador i tota la imatge corporativa, obra de la il·lustradora gandiana Amanda Cerdà. A més, estaven exposats part dels 38 trofeus que s’entregaran en total, unes estatuílles confeccionades per Bronzes Jordà, i el vehicle oficial, el nou Renault Arkana, cedit pel concessionari Renault Ginestar.

La XIII Cursa de la Dona Vicky Foods recupera el seu circuit original. L’eixida tindrà lloc a les 11 hores des de l’avinguda de les Esclaves i la meta serà en el mateix espai.

Les inscripcions continuen obertes, tant en la pàgina web oficial de la carrera (www.cursadeladonagandia.com) com en els punts físics d’establiments col·laboradors. Fins al 15 de març el preu és de 6 euros per corredora (5 euros, més 1 euro solidari); i en el tram del 16 al 23 de març pujarà a 10 euros (8 euros, més 2 euros solidaris). Les dones que es van inscriure en 2020 tenen assegurat automàticament el seu dorsal per a 2022.

Articles relacionats