Compromís Senat pregunta al Govern per la utilització d’armes de guerra pel Secretari General de Vox 

Fa uns dies es va publicar que:

Ortega Smith va disparar un fusell de guerra en una base de l’Exèrcit: «Un fill de puta del Daesh que calia carregar-li’l»

El Reglament d’Armes de 1993 prohibeix a particulars l’ús d’armes de guerra. El secretari general de VoxJavier Ortega Smith, va ser gravat en la base de la BrigadaParacaigudista a Múrcia el passat 29 de gener, on se li pot veure amb un fusell d’assalt mentre dispara fins a onze vegades a un objectiu, segons ha publicat El País.

Malgrat estar prohibit l’ús d’armes de guerra per particulars segons el Reglament d’Armes de 1993, en el vídeo s’aprecia com el dirigent del partit ultradretà dispara amb llibertat absoluta mentre comenta en veure la diana: «Aquest és un fill de puta del Daesh que calia carregar-li’l». L’arma que empunya el líder de Vox és un HK G36 de calibre 5,56 mil·límetres. 

Quant als trets que no van acabar en la figura de l’objecte de tir, el polític fa broma i diu que aquests «s’han anat fora», encara que han impactat en la resta del cos de la silueta.

A quines persones s’ha autoritzat per part dels comandaments de la base de la Brigada Paracaigudista a Múrcia a disparar armes de guerra durant 2019 i el que portem de 2020, i amb quina justificació?. Investigarà el Govern si s’han produït en aquesta brigada cap ús il·legal d’armes

Compromís Senat pregunta:

– En quines circumstàncies es permet en les bases de l’exèrcit disparar armes de guerra a les visites?

–  Si s’ha fet algun ús il·legal d’armes, es prendrà alguna mesura, contra qui haja permés aquest ús i també contra qui haja usat aquestes armes?

Et Pot Interessar