23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Compromís presenta una proposta a l’ampliació de la CV-60 i demana consens a tots els implicats

– Compromís ha presentat en roda de premsa, a les portes de l’Ajuntament de Gandia unes al·legacions al projecte de la CV-60.

Entre altres, cal destacar que han esmentat les següents:

Cal senyalar que no s’ha realitzat una fase prèvia de consulta d’acord amb les exigències de la Unió Europea.

De l’altra, la participació efectiva en l’Estudi d’Integració Paisatgística no arriba a ser representativa per determinar la percepció de la població sobre el paisatge i legitimar l’alternativa escollida d’acord amb l’Art. 4 de la Directiva 2011/92/UE, ja que només recull l’opinió d’un 0,04% de la població directament afectada pel traçat.

Per últim, el període de participació, atenent la complexitat de la documentació i la coincidència amb el període estival, resulta insuficient per poder estudiar amb profunditat la documentació. Es proposa que s’estenga a un mínim de 3 mesos.

D’altra banda proposen una alternativa que com a punt de partida, caldria recordar que l’alternativa preferent i prioritària per millorar la mobilitat comarcal és una adequada connexió ferroviària que contribuïsca a reduir el trànsit en els pobles de la N332.

Pel que fa a la solució viària, es proposa una alternativa coherent amb la Declaració d’Emergència Climàtica per part del Consell, que aprofite traçats ja existents, minimitzant els impactes ambientals i territorials i que resolga la necessitat de donar una continuïtat adequada del trànsit procedent de les comarques interiors i la creació d’una alternativa al trànsit que travessa els pobles situats en el corredor de la N-332 a través de la connexió de la CV-60 amb l’AP-7 i la N-332, tot aprofitant una infraestructura viària ja existent com és la CV-680 i construint:

a. Accés a l’AP-7 des de la CV-680 al pas pel terme de Beniarjó a través d’una rotonda elevada de distribució del trànsit que aprofitaria part de l’actual viaducte entra Almoines i Beniarjó.

b. Enllaç de la CV-680 amb la N-332 (ronda de Gandia) al pas pel cementeri de Gandia, capaç d’assumir l’escàs increment de trànsit que preveu l’actual Projecte de Connexió de la CV-60 amb la N-332 en exposició pública. L’accés des de la ciutat i des de la platja se seguiria fent per la via actual, l’Avinguda de Vilallonga.

propostacompromiscv60

En conjunt, l’existència de dos enllaços sobre la CV-680 dotaria d’una funcionalitat suficient la CV-60, alhora que el cost de l’obra civil seria molt menor i l’impacte ambiental seria insignificant, segons l’estudi realitzat des de Compromís.

comparaciopropostescv60

Articles relacionats