10.8 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

Compromís per Gandia reclama solucions sobre els romanents municipals 

– Compromís per Gandia també reclama un nou decret sobre romanents dels Ajuntaments amb criteri poblacional i la derogació de la Llei Montoro

Compromís per Gandia s’ha felicitat de la no aprovació en el Congrés del decret del Govern central sobre romanents dels ajuntaments, gràcies, entre d’altres, al vot en contra del seu representant, el diputat Joan Baldoví.

No obstant això, s’ha sumat a les peticions de regidors i alcaldes de la coalició, com el primer edil de València, Joan Ribó, que exigeixen l’aprovació d’un nou decret que contemple que el cent per cent dels 5.000 milions d’euros del fons econòmic es repartisca amb un criteri poblacional, tal com s’ha fet amb les autonomies.

En aquest sentit, ha demanat a la Ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que treballe amb urgència en l’aprovació d’un nou decret, des del consens, almenys amb els socis d’investidura, i en la derogació de la “Llei Montoro”.

Els ajuntaments estem gastant moltíssims recursos propis en pal·liar al màxim les conseqüències terribles sobre el benestar de les persones i per ajudar als sectors econòmics perjudicats per la pandèmia de Covid-19. L’Estat està obligat a respondre i a compensar-nos l’esforç com correspon“, ha assegurat el portaveu a l’Ajuntament de Gandia, Josep Alandete.

Articles relacionats