10.9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Compromís per Gandia es felicita per l’anunciat retorn de la ciutat a la Mancomunitat de Municipis de la Safor

– Ivà Bonet, secretari local: “No s’entenia Gandia sense la Safor i la comarca sense la seua capital. Gandia és, a més, el centre d’atracció comercial i de serveis dels habitants de la nostra comarca. I Gandia, a canvi, ha d’exercir aquesta capitalitat amb generositat”.

– Josep Alandete, Portaveu Municipal Compromís més Gandia unida: “Col·laborarem activament, com a membres del govern local, en tot allò que siga necessari per a assegurar el retorn de Gandia a la Mancomunitat de Municipis de la Safor, com més prompte millor. Tal com hem estat fent fins ara, perquè per a nosaltres aquest assumpte era una prioritat des de l’inici de la legislatura”.

El Col·lectiu local de Compromís per Gandia ha mostrat aquest matí la seua alegria i satisfacció per l’anunciat retorn de Gandia a la Mancomunitat, set anys després. I és que una sentència del TSJCV ha anul·lat els acords del Ple Municipal de l’Ajuntament del 13 de març i 4 de juliol de 2013, “per ser contraris a dret”, aprovats amb la majoria absoluta del PP. L’exalcalde, Arturo Torró, consumava la seua amenaça de separar-se, de forma unilateral, de l’ens comarcal.

No cal dir que, aleshores, Compromís es va oposar frontalment i hem fet bandera de la reivindicació del retorn, en els nostres programes electorals i com a un dels punts prioritaris en els acords de govern signats amb el PSPV-PSOE les dues darreres legislatures. Malauradament, ha estat un procés lent, perquè ha calgut un llarg període de litigi judicial, però finalment es pot dir que s’ha fet justícia”.

El secretari local de Compromís per Gandia, Ivà Bonet, ha recordat que “no s’entenia Gandia sense la Safor i la comarca sense la seua capital. Gandia és, a més, el centre d’atracció comercial i de serveis dels habitants de la nostra comarca. I Gandia, a canvi, ha d’exercir aquesta capitalitat amb generositat”.

Compromís considera que la Mancomunitat és un òrgan que cal valorar en la seua justa mesura, i assenyalen diverses raons:

En primer lloc, perquè és un ens prestador de serveis fonamentals per a la ciutadania de la nostra comarca, molts d’ells vitals per estar vinculats al món de la salut o del benestar social. Convé recordar que són serveis com l’assistència social de moltes poblacions, el servei psicopedagògic, el Servei d’Atenció a la Família i a la Infància, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Primerenca, el Vehicle Adaptat, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives… I eixos serveis, fonamentals per a moltes persones de Gandia i de la Safor, “es van posar en perill per la decisió primera de no pagar el deute amb la Mancomunitat i la consumació final de l’abandonament declarat il·legal. Per la prepotència, una més, de l’exalcalde Arturo Torró, la gestió del qual passarà a la història com un dels episodis negres de la nostra democràcia municipal, que va sumar l’Ajuntament en la ruïna més absoluta”.

– I, a falta d’un ens més sòlid i de major entitat, perquè és un òrgan de representació supramunicipal en una comarca com la nostra, que compta amb un arrelat sentiment de pertinença a aquest espai i a aquesta realitat.

Finalment, el portaveu del grup municipal de Compromís més Gandia unida a l’Ajuntament de Gandia, Josep Alandete, ha assegurat “que col·laborarem activament, com a membres del govern local, en tot allò que siga necessari per a assegurar el retorn de Gandia a la Mancomunitat de Municipis de la Safor, com més prompte millor. Tal com hem estat fent fins ara, perquè per a nosaltres aquest assumpte era una prioritat des de l’inici de la legislatura”.

Articles relacionats