14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Compromís per Gandia demana al Govern d’Espanya mesures d’urgència davant la pujada del preu de la llum

– Compromís per Gandia demana al Govern d’Espanya mesures d’urgència davant la pujada del preu de la llum durant les onades de fred

El Secretari Local de Compromís per Gandia, Ivà Bonet, lamenta que el Govern d’Espanya no prenga mesures d’urgència davant la pujada del preu de la llum en plena onada de fred, com ja ha succeït en altres anys. La formació reclama accions urgents preocupats per “l’alarmant pujada del 27%” del preu de la llum que “pot afectar negativament la ciutadania i aprofundir en el problema de la pobresa energètica”.

En la seua denuncia, Compromís per Gandia insta el Govern d’Espanya “perquè davant la crisi sanitària i econòmica, més encara durant els mesos de més fred, es fique fre a l’especulació energètica amb el control del preu de la llum i el gas per a l’ús domèstic”.

A més, s’insta les administracions públiques perquè estudien la viabilitat de la creació d’una empresa pública energètica que “afavorisca la competència del sector i beneficie les persones consumidores”. Com ha afegit Bonet, Compromís demana a les administracions públiques que es reforcen encara més les mesures d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic, la generació distribuïda i les Comunitats Energètiques Locals.

La coalició ha volgut recordar que “el dret a l’habitatge és un dret consagrat a la Constitució Espanyola en l’article 47 i que, d’acord amb Nacions Unides, ‘un habitatge digne, ha de tindre accés permanent d’energia per a la cuina, la calefacció i l’enllumenat’”. Per això, encara que Compromís per Gandia lloa l’existència del bo social elèctric, també critica que s’han de complir uns requisits molt concrets per a beneficiar-se’n del descompte del 25% a part de la tarifa i això suposa, segons la coalició, que davant una pujada “exagerada” del preu de l’electricitat “es llança a milers d’economies familiars a la pobresa energètica”. Finalment, Ivà Bonet ha aprofitat per a denunciar les portes giratòries dels grans partits espanyols amb les companyies energètiques de l’estat espanyol.

Articles relacionats