9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Compromís insisteix en l’execució d’una solució definitiva per a les platges de Tavernes de la Valldigna

⁃ Les pressions realitzades per Compromís han donat fruit amb la declaració de zona d’emergència a la Platja de la Goleta

⁃ El Ministeri invertirà 2,6 milions d’euros en nou platges valencianes, una quantitat menor que passades reposicions d’arena.

⁃ Les reposicions d’arena desapareixen amb un nou temporal, la qual cosa no suposa cap  solució estructural de la regressió de la Platja de la Goleta

Des de Compromís per Tavernes de la Valldigna han assenyalat que “volem mostrar la nostra satisfacció davant la declaració de la platja de Tavernes com a zona d’emergència per part del Ministeri. Declaració que, tant el nostre diputat al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, com el nostre senador, Carles Mulet, van exigir a les institucions de l’Estat espanyol. Dita declaració, en molta part, és fruit de les pressions realitzades a les darreres dates per l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i per Compromís. El nostre treball no sols s’ha dut a terme a les altes institucions espanyoles, les denúncies de la situació als mitjans de comunicació, a les xarxes socials, les reunions mantingudes, i les peticions no ateses, amb els departaments responsables de costes, la trobada amb la UPV, així com les accions reivindicatives a la mateixa platja, s’han materialitzat en aquesta declaració d’emergència”.

Tot i això han manifestat que “des de Compromís volem fer públic que aquesta declaració no ens satisfà. En primer lloc, per què pensem que 2’6 milions d’euros a repartir entre nou platges del litoral valencià és una quantitat minsa. No s’especifica quina quantitat li pertany a Tavernes, però ens temem que serà inferior a les que hem rebut altres vegades que la platja ha patit menys destalls”.

I per d’altra banda, reiteren que “per enèsim cop, hem de lamentar que l’actuació a la Platja de la Goleta no passa de reconstruccions de les dunes o d’una reposició d’arena que desapareix amb un nou temporal, sense aplicar cap sistema de retenció de l’arena tal com hem proposat Compromís Tavernes des de fa anys”.

I finalitzen recordant que “a la Platja de la Goleta li urgeix una solució definitiva. Projecte que, des de fa anys, dorm a un calaix del Ministeri i que evitaria les males experiències i els greus danys econòmics en infraestructures i ambientals que patim en les platges de Tavernes i en especial en la Goleta al llarg de la darrera dècada”.

Articles relacionats