16.5 C
Gandia
Divendres, 8 desembre, 2023

Compromís exigeix aturar les retallades en prevenció d’incendis

 

– i  a més que la Generalitat siga qui regenere les zones afectades per l’incendi de Montitxelvo

Compromís exigirà que els municipis afectats per l’incendi de Montitxelvo rebran les ajudes necessàries per a pal·liar els efectes del foc, alhora que exigirà a Mazón aturar les retallades en prevenció d’incendis dels pressupostos que han provocat l’acomiadament de 300 bombers forestals al territori valencià i es responsabilitze de regenerar les zones afectades.

Així ho han declarat Àgueda Micó i Joan Baldoví durant la visita que han realitzat als municipis de Montitxelvo, Ador, Palma de Gandia, Ròtova, Potries, Terrateig i Vilallonga per conéixer de primera mà els efectes del devastador incendi que va assolar les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida la darrera setmana.

Incendi Forestal

Una visita a la qual també han assistit les diputades Isaura Navarro, Nathalie Torres, Jesús Pla i els diputats provincials Dolors Gimeno, Josep Riera i Pau Andrés.

“És menyspreable les insinuacions per part del president de la Generalitat, Carlos Mazón, per a criminalitzar el sector dels bombers forestals. Si existeix alguna responsabilitat amb este incendi, la té el nou govern per retallar de forma imprudent els pressupostos dels efectius per a combatre els incendis forestals” ha manifestat Baldoví.

Per la seua part, Dolors Gimeno ha posat l’accent en la necessitat que siga la Generalitat la responsable d’executar les mesures necessàries per a regenerar ambientalment les zones afectades.

“Els alcaldes dels municipis afectats ens han traslladat la seua necessitat, d’una banda, de ser ells qui dissenyen els projectes de regeneració ambiental, per ser les administracions locals les que millor coneixen el seu propi territori, però per l’altra, ens han insistit en la necessitat que siga la Generalitat o la Diputació la responsable d’executar eixos plans, perquè les administracions locals no disposen de tants recursos com les supramunicipals”.

Articles relacionats