21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Compromís exigeix al Ministeri una solució definitiva per a la Platja de la Goleta

⁃ El diputat del Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, el senador, Carles Mulet, la síndica de les Corts, Mónica Àlvaro, el membre del Consell, Jordi Juan, junt amb regidores i regidors de la Safor han dut avant una acció reivindicativa acompanyada per associacions ciutadanes com SOS Platja de Tavernes de la Valldigna.

– Joan Baldoví demana una entrevista amb la Direcció General de la Costa i el Mar a Madrid per tractar una solució definitiva a la situació de la platja de la Goleta.

– Carles Mulet ha demandat al Senat una actuació d’emergència a la Goleta, Mònica Àlvaro recorda que s’ha obert una comissió a les Corts i Jordi Juan reclama que el Ministeri execute una solució que, el mateix ministeri, ja va redactar al seu dia.

El diputat del Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, el senador, Carles Mulet, la síndica de les Corts, Mónica Àlvaro, el membre del Consell, Jordi Juan, junt amb regidores i regidors de la Safor han dut avant una acció reivindicativa a la platja de la Goleta.

“El bon temps, per sort, ja ens acompanya i som conscients que la ciutadania té ganes de disfrutar a la platja. Ara bé, per desgràcia, molts de nosaltres ens trobarem, a les vacances de Pasqua, amb una situació lamentable no sols a la platja de la Goleta, sinó, també, en alguns llocs de la platja de Tavernes que compliquen l’ús d’aquestes i generen un greu perjudici als comerços i negocis d’hostaleria”.

“És per això i, evidentment, pel respecte i estima al nostre entorn natural, que el col·lectiu de Compromís de Tavernes de la Valldigna, junt amb el de la comarca de la Safor-Valldigna, ha organitzat una nova acció reivindicativa i de denúncia a la platja de la Goleta”, han manifestat.

Convocatòria que ha estat oberta a la resta de la ciutadania, per aquest fet  han estat associacions com SOS Platja de Tavernes de la Valldigna. En la dita acció, s’ha exigit una solució definitiva a la problemàtica de la Goleta, “ja que basta ja de  solucions temporals que desapareixen amb la mínima tempesta”, han comentat.

“Necessitem acabar ja amb el problema, no ajornar-lo”. L’esmentada solució, com ha indicat el membre del Govern Valencià, Jordi Juan, ja fa anys que està redactada pel mateix Ministeri. “No entenem el motiu pel qual no s’executa. Si aquest motiu és econòmic, el Ministeri fa una política de malbaratament, ja que ha realitzat una despesa en actuacions d’emergència que supera el cost de la solució definitiva”.

Per altra banda, Compromís ha aprofitat l’acte per tal de reclamar les competències de les platges, en aquests moments en mans del Govern de l’Estat espanyol, com succeeix a altres autonomies com Andalusia i Catalunya. Així, ho ha demandat, el senador Carles Mulet, qui, a més, ha recordat que, a les darreres dates, ha presentat una pregunta al Ministeri en la que urgia la declaració de zona d’emergència per a les platges de Tavernes.

Per desgràcia, els problemes que pateix la platja de la Goleta, no són aliens a aquesta, altres platges de municipis valencians, com Bellreguard, Almenara o Cullera, amb el Brosquil, i les Palmeretes, a Sueca, també els sofreixen.
Contratemps, per cert, que, també, pot patir la platja del Saler, si s’amplia el Port de València.

Per aquests i altres motius, està en marxa a les Corts Valencianes una comissió en la qual participa la Comportàveu de Compromís, Mònica Àlvaro, que ha reforçat la idea d’incloure com a conclusió de la citada la comissió la petició de les Corts Valencianes a l’Estat espanyol “d’una immediata execució de la solució definitiva la problemàtica de la Goleta”.

Aquesta exigència, també, la fa pròpia Joan Baldoví qui s’ha compromés en concertar una reunió entre l’Ajuntament de Tavernes i la Direcció General de la Costa i el Mar a Madrid. Segons Baldoví, “les solucions no es poden aportar sols per a l’estiu, la solució ha de ser definitiva”.

“El Ministeri ha d’invertir més diners als seus pressupostos per a la regeneració de les platges i, així, se n’estalviarà molts més diners en actuacions d’emergència. A més, ha animat a la ciutadania a i a les associacions a pressionar al Govern de l’Estat espanyol i als partits que ocupen aquest govern per tal que duga a terme, ja d’una vegada, la solució definitiva a la platja de Tavernes, com fa anys porta fent Compromís”.

Articles relacionats