28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

Compromís denuncia el caos del transport escolar a l’inici de curs

– Alumnat de totes les etapes s’han vist afectats, Compromís ha assenyalat que ha sigut per la incompetència del Conseller d’Educació.

En el segon dia del curs escolar centenars d’estudiants d’arreu del País Valencià s’han vist afectats per les incidències produïdes en el transport escolar. Entre les i els estudiants figuren escolars de totes les etapes educatives de la comarca de la Safor en les etapes d’infantil, primària i secundària de centres públics ordinaris i centres específics com l’Enric Valor de Gandia, on per les característiques del centre, el caos ha sigut total, ja que l’alumnat amb diversitat funcional s’ha quedat assoles a les parades de bus esperant un bus que no arribava i els autobusos que han anat no estaven preparats per a les necessitats dels xiquets i xiquetes que no podien accedir a ells.

Les famílies han hagut de buscar solucions alternatives i buscar el suport d’altres famílies o fins i tot recórrer a familiars, per la qual cosa la conciliació laboral s’ha complicat en moltíssims casos.

Les famílies s’han trobat que els autobusos no s’han presentat a l’hora i al lloc indicat. La Conselleria d’Educació, responsable de la gestió i adjudicació d’aquest servei, no ha sigut per donar cap justificació i el que és més preocupant cap solució. S’han limitat a demanar disculpes.

Des de Compromís de la Safor-Valldigna consideren aquest fet “com molt greu atés que atempta al dret a l’educació dels i les nostres estudiants. Farem totes les gestions oportunes per tal que aquest servei siga el correcte cada dia de l’any. I aprofitem per a recordar la mala gestió en les adjudicacions de mestres i professorat que encara continua, ocasionant a aquest alumnat la pèrdua de classes, i el fet de ralentitzar el seu procés d’aprenentatge respecte de la resta”.

Articles relacionats