20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Compromís demana a la Fiscalia que inste al PP a tornar la subvenció electoral de 2007

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mireia Mollà, ha registrat en les Corts Valencianes una proposició no de llei per a instar el ministeri fiscal a reclamar els fons de l’import de la subvenció electoral que va rebre el Partit Popular per les eleccions de 2007.

Segons ha explicat Mollà en un comunicat, “el juí pel finançament il·legal del PPCV en l’Audiència Nacional dins del cas Gürtel està evidenciant que els populars van gastar en la campanya electoral de 2007 molt més diners del que van declarar, amb fons negres que van aconseguir fruit d’una trama corrupta”.

Mollà ha subratllat que així ho han corroborat les confessions dels empresaris que sufragaven despeses electorals del partit a canvi de contractes públics, els capitosts de la Gürtel “i fins i tot l’ex secretari general del PPCV, Ricardo Costa, qui va confessar que el seu partit es finançava amb diner negre”.

Segons la parlamentària de Compromís, la confessió de Costa “conforma una inquietant fotografia de la corrupció sistémica que hem patit els i les valencianes amb els governs de la dreta i confirma que un partit polític jugava, saltant-se les regles del joc democràtic, amb un clar avantatge”.

“Els resultats electorals que van obtindre ocultaven una maquinària corrupta que anava en contra de les més elementals regles del joc democràtic i que va comportar un saqueig sistèmic i desvergonyit dels fons públics valencians. El finançament il·legal del PP, confessat per Ricardo Costa, davant l’Audiència Nacional, suposa directament un atac a la democràcia”, ha afegit.

Per açò, recalca que, segons es desprèn tant del procés del cas Gürtel com el de Taula, “el PP va jugar en les eleccions de 2007 amb un avantatge de milions d’euros recaptats en els baixos fons de la corrupció i va obtindre uns resultats electorals a l’altura del diner negre que havien obtingut, governant en totes les institucions autonòmiques i provincials valencianes”.

Articles relacionats