Compromís acusa al Govern de donar instruccions als informatius de RTVE

La coalició Compromís al Senat ha reclamat al Govern que “deixe de donar instruccions” i establisca mesures perquè RTVE es comporte de forma independent en el tractament dels informatius “davant el lamentable i insuportable biaix ideològic que transpiren últimament les informacions que tracten els informatius” .

Per Carles Mulet, portaveu de Compromís al Senat, un clar exemple d’aquesta situació es va poder veure en l’enterrament a Madrid de Timoteo, a qui la seua filla de 91 anys ha buscat sense parar, que va ser afusellat el 1939 per la seua filiació sindical i que va ser ignorat per la cadena estatal. “El telenotícies de la televisió pública va ignorar així un cas icònic de la lluita de milers de ciutadans de tot l’Estat per trobar i donar sepultura als seus familiars desapareguts i assassinats durant la Guerra Civil i la dictadura”, ha retret Mulet.

En una resposta parlamentària, el Govern assenyala que no exerceix el control sobre l’actuació de Radiotelevisió Espanyola i per tant no pot fer valoracions sobre la seua programació. “Es tracta d’un subterfugi entre el que diu la llei i el que passa de veritat i és una cosa que ja vam veure en Canal9 i que també s’aprecia en televisions on tenen majoria, com a Telemadrid, on la versió oficialista és la base de les informacions i tot s’informa des de l’òptica dels conservadors. Acomiadaments, el tracte informatiu de la corrupció al PP, la manipulació i censura segons organitzacions que observen la llibertat i independència en els mitjans, o les denúncies de l’Institut de Premsa Internacional, l’informe de Freedom House o del Consell d’Informatius posen en dubte la inexistència d’una mà del Govern a les redaccions, que avantposen l’interès polític a la información rigorosa”, ha retret Mulet.

El Govern del PP està duent el país, als partits polítics catalans i fins i tot als mitjans de comunicació catalans -els ministres no van dubtar a voler intervenir amb l’article 155-, “a una via de desprestigi, radicalització i censura” pròpia de països no democràtics. “És el que li agrada al PP, uniformizar-ho tot, manipular, intervindre i fer callar les veus discordants amb el discurs oficial i així ens va”, ha conclòs Mulet.

Et Pot Interessar