14.1 C
Gandia
Dimecres, 29 març, 2023

Comencen els treballs arqueològics per a la restauració del campanar

L’Arqueòleg Municipal de Gandia, Joan Negre, ha realitzat una visita de planificació, junt amb l’arquitecte redactor del projecte de restauració del campanar de la Col·legiata de Santa Maria, Jesús Roche, per a avaluar l’estat del monument i programar els treballs arqueològics previs a realitzar.
“Com sabeu, abans de qualsevol obra de consolidació o restauració sobre béns d’interés cultural, s’ha de realitzar un estudi previ arqueològic analitzant els valors arquitectònics del monument, els seus sistemes arquitectònics, l’evolució constructiva de l’edifici, entre d’altres. En definitiva, l’objectiu és indicar a l’equip redactor les solucions tècniques adequades que deuen adoptar pel que fa a materials, elements impropis, restitucions volumètriques i acabats”, ha indicat Negre.

El projecte inclou diversos tastos muraries a l’interior del campanar, la documentació tridimensional mitjançant làser-escànner de tots els àmbits interiors del monument, i l’alçament topogràfic i fotogramètric del campanar, amb l’objectiu de poder estudiar-lo de la manera més efectiva possible.

Articles relacionats