23.4 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Comença una nova dels Premis Moll Motor a les Falles Escolars sobre la Seguretat Viària

– Aquest any, la temàtica serà “La mobilitat sostenible del futur” i els centres educatius podran apuntar-se fins al pròxim 1 de març

El regidor delegat de Falles, Adrián Vila; l’edil delegada d’Educació, Esther Sapena; el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, i la responsable de Relacions Institucionals de Moll Motor, Virginia Pons, han presentat hui la VI edició dels Premis Moll Motor a les Falles Escolars sobre la Seguretat Viària.

Aquest any, la temàtica serà ‘La mobilitat sostenible del futur’, i el concurs comptarà amb tres premis a la millor Falla Escolar, tres a la millor Escena d’Educació Viària, un al millor Llibret Escolar i un al ninot indultat. Els centres educatius que vulguen participar podran apuntar-se fins al pròxim 1 de març.

Com a novetat, durant aquesta edició, quatre col·legis del municipi viatjaran fins a Xest per conéixer el Circuit Ricardo Tormo. “Serà una jornada d’educació viària en què participaran, aproximadament, 400 xiquets de Gandia”, ha comentat Pons.

Tal com ha explicat la representant de Moll Motors, aquesta vegada, el jurat estarà format, en part, per membres de la corporació municipal, com ara el regidor de Falles, l’edil d’Educació o la regidora de Cultura.

“També comptarem amb l’ajuda de la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno; el fotògraf Víctor Cucart; un gesmil de diamant, com ho és Manolo Picazo, o les falleres majors infantils d’aquests darrers anys”, ha afegit.

Per acabar la seua intervenció, ha assenyalat que el lliurament de guardons tindrà lloc el pròxim 15 de març, dia de la Plantà, a la plaça Major de la localitat.

Per part seua, el regidor ha agraït la presència de l’empresa en aquesta sisena edició i ha destacat la importància d’una iniciativa que “permetrà que els xiquets coneguen tot allò que relaciona amb la mobilitat sostenible” “El lema va molt lligat a les polítiques de mobilitat que estem duent a terme i els premis reconeixeran el treball de les noves generacions. Creiem que si els més menuts prenen consciència, ajudaran els pares a implicar-se en la importància d’assumir conductes de mobilitat sostenible”. D’altra banda, Vila ha animat la resta d’entitats de la ciutat a participar en l’organització d’esdeveniments fallers o a col·laborar-hi, fins i tot, amb les diferents comissions a través de patrocinis.

Sapena ha assenyalat que aquest tipus de projectes “enriqueixen l’oferta que tenen les nostres escoles i apropen a l’alumnat la nostra cultura i les nostres tradicions”. També ha comentat que ofereix a molts xiquets que no són fallers “l’oportunitat de viure l’experiència del que és sentir-se part d’una comissió, ser artistes fallers, fer el llibret o entendre, per exemple, allò que és una crítica”.

Finalment, Gadea ha recordat que hi va haver un moment en què les escoles de Gandia van deixar de donar tant de protagonisme a la festa josefina i va ser, precisament, la idea de Moll Motors la que va revitalitzar, ja fa huit anys, aquesta tradició.

Articles relacionats