COM VAN NÀIXER LES MÀSCARES DEL FESTIVAL CORTOONS

Amb l’arribada deL festival de curts d’animació Cortoons a Gandia, els organitzadors es van plantejar renovar la imatge del certamen, mantenint l’èxit i la consolidació que atorga el fet d’haver celebrat onze edicions anteriorment, però aportant la frescor que suposa l’inici d’una nova etapa.

Després de descartar diverses idees, va sorgir la idea d’uns personatges, meitat reals meitat fantàstics, que ajudaren a ressaltar aquesta faceta creativa que tothom porta dins. I el que era una idea va anar prenent forma. Les màscares de Wintercroft van servir d’inspiració, i en Formigó Estudi es vam posar a la feina.

Creació de la Fauna

Finalment, la mirada d’un ós, un porc i un llop, anava a ser la imatge de Cortoons. Aconseguides les màscares, arriba el moment de donar-los color. El marró del cartró va desapareixent sota la intensitat dels fluorescents. Una a una van pintant a la Fauna. El fúcsia, el verd i el daurat són finalment els colors triats. Més que un treball, la realització de la Fauna es converteix en tota una diversió per a l’equip Cortoons.

Els voluntaris

Faltava una part important…qui s’anava a posar les màscares? Aquí entraven en joc els voluntaris, prop de 40 estudiants del campus de Gandia de la Universitat Politècnica que de manera desinteressada estan col·laborant en diferents aspectes de l’organització del XII Festival internacional de curts d’animació.

Com explicav un voluntari, Héctor Ibañez Moril, “m’he involucrat en Cortoons perquè em va semblar una proposta interessant i tant els organitzadors com els col·laboradors semblaven promoure un molt bon ambient. A més, vaig veure alguns dels curts que es podran veure durant el festival i puc assegurar que no tenen desaprofitament”.
Tots tenen la mateixa il·lusió, o més, que els organitzadors i no els importa dedicar part del seu temps a difondre la imatge de Cortoons, per intentar que siga tot un èxit. Comdiu Mayte Castillo, una altra de les voluntàries, “un festival de curtmetratges d’animació, de nivell internacional i a Gandia!. Quan vaig conèixer la notícia i a l’organització, vaig voler formar part de Cortoons. No tots els dies es té l’oportunitat d’implicar-se en un esdeveniment d’aquesta envergadura!”.

Et Pot Interessar