12.6 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

Com usar el Simulador de l’Ingrés Mínim Vital per saber si tens dret a l’ajuda

L’últim Consell de Ministres del mes de maig va aprovar l’Ingrés Mínim Vital. Una prestació de la Seguretat Social destinada a assegurar uns ingressos mínims mensuals a les llars en una situació d’especial vulnerabilitat.

L’Ingrés Mínim Vital, que persegueix reduir la taxa de pobresa d’Espanya, garanteix una renda de 462 i 1.015 euros en funció del nombre de persones que convisquen com a beneficiàries i de les seues característiques. No serà fix, complementarà les rendes de les unitats familiars fins a arribar a aquesta quantitat i la seua quantia estarà lligada a l’increment de les pensions no contributives.

Per a saber si compleixes els requisits per a rebre aquesta prestació i saber l’import aproximat que et correspondria, més enllà d’analitzar les condicions, tens a la teua disposició el Simulador de l’Ingrés Mínim Vital de la Seguretat Social, que també pots utilitzar des del mòbil. No suposa una tramitació; el seu objectiu és informatiu.

Com usar el Simulador de l’Ingrés Mínim Vital i saber si tens dret a l’ajuda

Per a usar el Simulador de l’Ingrés Mínim Vital basta accedir a la seua pàgina web Accés directe al Simulador (https://ingreso-minimo-vital.seg-social-innova.es/simulador). Començar i anar responent cadascuna de les preguntes que ens aniran formulant.

simulador ingreso minimo vital

El simulador funciona, visualment, com si es tractara d’un xat. Per cadascuna de les preguntes que es realitze, que apareixerà com un globus d’una conversa de WhatsApp o Telegram, respondrem Sí o No, el que corresponga segons la situació particular de la nostra llar.

En alguns casos, les preguntes tindran més d’una opció de resposta, com per exemple, quan hi ha que indicar quants adults i xiquets viuen en la llar que potencialment podria beneficiar-se d’aquesta prestació. En qualsevol cas, per a respondre a les qüestions no necessitarem cap mena de documentació, ja que les preguntes es refereixen a dades com els membres de la llar, la sol·licitud d’altres ajudes o els ingressos que es perceben.

En funció de les  respostes, si l’eina constata que no complim amb alguns dels requisits exigibles informarà d’això.

Si segons les respostes  indiquen que es pot ser beneficiaris, s’indicarà que es pot tindre dret a l’Ingrés Mínim Vital sempre que els ingressos mensuals no superen determinada xifra. D’altra banda, la quantia a percebre hi ha que s’haurà de calcular personalment a partir de la informació que proporcione el missatge de confirmació, ja que l’import serà la diferència entre els ingressos mensuals que es perceben i una determinada xifra.

A tindre en compte, com avisa el mateix simulador, que es tracta d’una simulació i només té un valor informatiu. L’administració, prèvia sol·licitud en la majoria dels casos, determinarà d’acord amb les dades que manege i la documentació que aporten els interessats si es té dret a la prestació i quant serà l’import a percebre mensualment.

Les sol·licituds per a rebre l’Ingrés Mínim Vital poden cursar-se a partir del 15 de juny a través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social i és més que recomanable que per a llavors disposes d’un certificat electrònic i/o estigues registrat en el més que recomanable sistema Cl@ve.

Articles relacionats