17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Com cal actuar ara si eres positiu o contacte estret

 

 

– Sanitat canvia el protocol Covid: el termini d’aïllament per als casos positius asimptomàtics o amb símptomes lleus es redueix a 7 dies

L’augment de contagis per coronavirus i l’avanç de la variant òmicron ha fet que el ministeri i les comunitats autònomes canvien el protocol Covid que havia marcat fins ara.

Davant aquest panorama d’augment de contagis que ens deixa la pandèmia, Sanitat ha canviat el protocol d’actuació davant el Covid i recorda com cal actuar si eres positiu o contacte estret.

AÏLLAMENT QUAN ERES POSITIU

El període d’aïllament per als casos positius asimptomàtics o amb símptomes lleus es redueix a 7 dies, sempre que la persona no mostre símptomes en els últims tres dies. Per a aquelles persones amb malaltia greu o immunosupressió es manté el període d’aïllament mínim de 21 dies.

INFORMAR CONTACTES ESTRETS

Els casos confirmats hauran d’informar els seus contactes estrets del seu positiu. En el cas que presenten símptomes, hauran de telefonar al 900 300 555.

ELS QUI SÓN CONTACTES ESTRETS

El cens de contactes dels casos confirmats inclourà només als convivents i contactes íntims que siguen especialment vulnerables (persones amb patologies de risc o majors de 70 anys sense dosis de record, cuidadors d’aquests, dones embarassades o personal sanitari o sociosanitari). La resta dels contactes estrets hauran de guardar quarantena durant 7 dies si no estan vacunats amb pauta completa o estan immunodeprimits. Encara que estiguen exempts de quarantena, durant els 10 dies després de l’últim contacte, hauran d’extremar les precaucions i reduir tot el possible les interaccions socials utilitzant de manera constant la màscara. Han d’evitar el contacte amb persones vulnerables.

EXTREMAR PRECAUCIONS I REDUIR TROBADES SOCIALS

Després del període d’aïllament de 7 dies i fins als 10 dies posteriors a l’inici de símptomes o a la data de diagnòstic en els casos asimptomàtics, les persones positives han d’extremar les precaucions i reduir tot el possible les interaccions socials utilitzant de manera constant la màscara. Especialment s’ha d’evitar el contacte amb persones vulnerables.

PCR EN CONTACTES ESTRETS

En els contactes estrets, tant vacunats com no vacunats, es prioritzarà la realització de prova diagnòstica a persones vulnerables (majors de 70 anys, immunosupressió o dones embarassades) i a persones que les atenen (professionals o familiars) així com al personal sanitari o sociosanitari i a les persones que estiguen ingressades en un centre sanitari o sociosanitari.

Articles relacionats