23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

CLGS reivindica l’aprovació de les Lleis trans i LGTB d’àmbit espanyol

– El Col·lectiu LGTB de la Safor-Valldigna (CLGS) reclama als partits polítics i les institucions locals de la Safor i la Valldigna que es posicionen a favor del reconeixement de drets de les persones LGTB i reivindica l’aprovació de les lleis trans i LGTB estatals.

– “En el País Valencià ja fa alguns anys amb aquestes lleis aprovades en l’àmbit valencià que estan el procés de desplegament del seu articulat.

Des de CLGS pensen que “aquestes legislacions, juntament amb una dotació pressupostària suficient i la seua aplicació efectiva són les eines que necessita el col·lectiu LGTB per a tindre garantits els seus drets”, afirma Ximo López, coordinador de CLGS.

Lopez assenyala que “cal aprovar aquestes lleis també en l’àmbit estatal perquè cada nivell d’administració es comprometa a aplicar polítiques contra la LGTB-fòbia”. “És important recordar que cal aprovar la Llei trans precisament per combatre els discursos d’odi i a aquelles posicions polítiques que volen impedir que les persones trans tinguen drets”, afirma el coordinador de CLGS que ressalta el compromís del col·lectiu amb els drets de les persones trans.

CLGS va llançar el passat diumenge el seu primer programa d’El Guirigall, el primer podcast de temàtica LGTB de la Safor, en el qual la primera entrevistada va ser Carla Antonelli, històrica activista trans, diputada pel PSOE a l’Assemblea de Madrid i actriu.

Antonelli defensa clarament l’aprovació de la Llei trans en la seua intervenció i remarca les dificultats que històricament hi ha hagut per fer avançar els drets de les persones trans. Amb tot es mostra confiada en l’aprovació d’un projecte de llei que considera que és de la coalició de govern que encapçala el seu partit. “Pensem que cal aprovar les lleis que permeten l’autodeterminació de gènere que permeten fer aflorar les diferents identitats que ara no estan visibilitzades, com la de les persones no binàries”, indica López.

CLGS demana especial atenció a les persones trans adolescents perquè puguen desenvolupar la seua identitat en espais segurs i a l’àmbit de l’ocupació, ja que el col·lectiu trans té taxes d’atur i exclusió socials més elevades al de la mitjana de la població.

Articles relacionats