13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

CLGS denuncia un nou cas d’assetjament homofòbic a la comarca

– El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Biseexuals i Transsexuals (LGBT) –CLGS– fa denúncia pública d’un cas d’assetjament homofòbic via telefònic a la comarca

La persona afectada, que vol mantindre-se a l’anonimat, ja ha presentat denúncia formal per poder aturar aquesta situació d’assetjament que està vivint assessorada pel mateix CLGS.

“En l’últim any CLGS hem aconseguit donar-li visibilitat al col·lectiu LGTB, i és bastant probable que anem rebent noves queixes. En massa ocasions la LGBT-fòbia és invisible perquè els afectats prefereixen evitar el conflicte i amagar-se per por a la pressió social o a l’agressió”, afirma Ximo López, coordinador de CLGS.

És habitual que les víctimes no vulguen donar públicament el seu nom per evitar victimitzar-se. “La revictimització ocorre quan la persona agredida o assetjada torna a passar viure i reviure aquesta situació quan mediàticament o des de l’opinió pública o en xarxes socials es jutja socialment la seua denúncia i el posa en qüestió o torna a patir homofòbia. Hem de protegir les víctimes de LGBT-fóbia perquè no pateixen més”, indica el coordinador de CLGS.

Recentment hem vist com es prenien mesures d’allunyament a una persona per cometre agressions homofòbiques i amenaces verbalment a un encarregat d’un bar a Beniarjó.

També des del Col·lectiu es va convocar una concentració com a mostra de rebuig a l’homofòbia de l’assassinat de Samuel a Galícia, o s’ha reclamat la visibilització de l’homofòbia de l’assassinat de Javier Abil al Grau de Gandia en 2014.

Des de CLGS també han denunciat la presència d’unes pintades serofòbiques a Gandia i s’han atés dos casos de joves de fora de la Safor que han estat expulsats de la seua casa per transfòbia. “La LGBT-fòbia encara existeix, mata, intimida, agredeix, deixa sense casa o precaritza vides. Per sort hem avançat molt, però lamentablement encara ens queda molt per aconseguir”, assenyala López.

Per això, coordinador de CLGS reclama l’aprovació de la Llei estatal pels drets de les persones LGBT i l’aplicació i desplegament urgents de les lleis valencianes de drets de persones LGBTI i de persones trans. “Des de CLGS seguirem treballant per fer visible la discriminació que patim”, conclou López.

Articles relacionats