14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

CLGS convoca un orgull LGTB ple d’activitats culturals, lúdiques i reivindicatives

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals de la Safor-Valldigna (CLGS) convoca un orgull LGTB ple d’activitats culturals, lúdiques i reivindicatives per a l’Orgull de Gandia.

El 28 de juny commemorem l’inici de les revoltes del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) que es va iniciar a una batuda contra el bar Stonewall Inn a Nova York el 1969. Una sublevació contra la repressió que van patir les persones LGTB en aquell moment històric que va ser l’espurna per un moviment reivindicatiu nou que ha acabat assolint en la majoria de països occidentals les majors quotes de llibertats i visibilitats per al col·lectiu”, indica Ximo López, coordinador de CLGS.

Es tracta d’una oportunitat de visibilitzar la diversitat afectiva-sexual i de consolidar la nostra presència social i pública”, assenyala López, que afegeix que la comarca està necessitada de major visibilitat i referents socials per al col·lectiu, d’espais de relació lliures de LGBT-fòbia i de polítiques LGBT decidides i engrescadores.

Aquest any no hem pogut explorar totes les nostres possibilitats, la situació d’emergència sanitària provocada pel COVID i que el nou grup coordinador porta només des de desembre de 2020 ens ha limitat clarament. Esperem que l’any vinent poder oferir moltes més activitats i espais de trobada per a les persones LGTB de la Safor-Valldigna”, explica López.

taller manualidades orgullo 2021Hui a la vesprada, a les 17 h, al pati exterior del Consell de Joves Gandia, dins de la Jornada de les Famílies organitzada pel mateix Consell de Gandia, tindrà lloc el Recital de poesia infantil sobre diversitat familiar a càrrec de Yus Lief, un taller de manualitats LGTBI a càrrec de Fanny Pérez de Ni Fu Ni Fa i CLGS estarà present amb un estand informatiu.

El 19 de juny – a partir de la 19:30 h – també al pati exterior del Consell de Joves de Gandia – tindrà lloc el sopar de germanor de CLGS.

El 21 de juny a les 19:30 h a pati interior de la Biblioteca Central de Gandia es presentarà el llibre de poesia LGTBI “Viatjant. Filigranes i Jo” de Yus Lief, acte realitzat en col·laboració amb el departament de Diversitat de Gandia i la Biblioteca de Gandia.

A banda, entre el 14 i 28 de juny, en col·laboració amb el Consell de Joves de Gandia, el departament de Diversitat de Gandia i l’associació comercial Antic Mercat de Gandia, es realitzarà un concurs d’aparadors LGTBI “Comerç Divers” a la zona comercial de l’Antic Mercat.

Des de CLGS us convidem a participar en totes les activitats que hi ha previstes de l’Orgull de Gandia  organitzades per CLGS, el Consell de Joves de Gandia, Dret a ser, l’Ajuntament de Gandia amb la col·laboració de Saforíssims i l’associació comercial Antic Mercat, i a fer possible un món més lliure i més just, en què la diversitat afectiva-sexual siga un valor social”, conclou López.

Articles relacionats