Citrosol desenvolupa una nova cera que facilita enviaments de cítrics a mercats llunyans

L’empresa saforenca Citrosol ha llançat una nova cera per a cítrics que pot assecar-se a baixa temperatura, per la qual cosa permet reduir els minvaments de fruites en enviaments llunyans a ultramar, estalviar energia i reduir les emissions de diòxid de carboni.
Aquest producte, Sunseal UE, conté una nova formulació que suposa un “gran avanç en recobriment per a cítrics superant a qualsevol altra cera: baixes temperatures d’assecat, resistència al trencament de pel·lícula per condensació, millora del control de la pèrdua de pes i excel·lent lluentor”, ha explicat la mercantil en un comunicat.
Després de tres anys de recerca, Citrosol ha llançat aquesta nova cera, que també “incrementa el control per pèrdua de pes”. El coordinador tècnic de mercat internacional de l’empresa, Jorge Bretó, ha destacat que és una “solució que facilitarà els enviaments llunyans a mercats d’ultramar, en permetre temps de trànsit llargs sense que hi haja minvaments”.
Amb la nova cera, els cítrics poden “arribar en perfectes condicions a destinacions com els asiàtics, mercats que demanden i reben cítrics espanyols com Shenzhen, Hong Kong o Xangai a Xina; Kuala Lumpur i Singapur en la península de Malàisia; Bangkok, a Tailàndia; Tòquio, a Japó; o Manila a Filipines, entre altres destinacions”, han assenyalat.
Citrosol Sunseal presenta un “molt bon control” i confereix al fruit protecció enfront dels tacats per dany per fred i enfront dels cansats de pell. La baixa temperatura d’assecat d’aquesta cera assegura que no hi haja danys per calor sobre la pell dels cítrics.
Les temperatures de 48ºC durant més de tres minuts produeixen tacats visibles. “Tot açò s’evita amb la cera”, ha assegurat l’empresa, a més de reduir la quantitat d’energia necessària en l’assecat i, per tant, “minorar” la petjada de carboni generada en aquest procés.
Entre els enviaments a llarga distància molts es dirigeixen a destinacions amb climes càlids i elevades humitats. En aquests països es produeix condensació d’aigua sobre els fruits en el moment de la descàrrega, la qual cosa provoca el trencament de la pel·lícula cérea, que es manifesta amb l’aparició sobre la fruita d’un color blanc. En aquest sentit, Sunseal és “molt resistent” al trencament de pel·lícula per condensació.
Durant el seu creixement, els cítrics segreguen una capa protectora de cera natural. Aquesta capa de cera es converteix en un dipòsit per a la pols, la brutícia, les espores de fongs i bacteris que s’han quedat adherits en ella. Durant el seu llavat en el magatzem, la capa de cera natural s’elimina i augmenta la permeabilitat de l’escorça.
Per tant, es produeix una major taxa de pèrdua de pes. En uns pocs dies els minvaments en el mercat i les prestatgeries dels supermercats poden estar en el rang d’entre el sis i el vuit per cent.
La taxa de respiració de la fruita augmenta, la qual cosa redunda en una disminució en el contingut de sucre, pèrdua de sabor i reducció del contingut de vitamina C. Mitjançant l’encerat en les centrals citrícoles, es restableix la pel·lícula de cera, es proporciona als fruits una major protecció enfront d’agents externs, es redueix la deshidratació i s’afavoreix que es mantinga la frescor.

Et Pot Interessar