Cirurgia d’art urbà a l’entorn del Palau Ducal

Combinar l’art urbà amb un monument històric com el Palau Ducal de Gandia no és una tasca fàcl però el reconegut muralista Toni Espinar, amb una llarga trajectòria a les comarques centrals, ha filat prim en la que ha estat la huitena intervenció artística mural del Serpis Urban Art Project.

Es tracta, amb total seguretat, de la intervenció artística més gran de la comarca de la Safor, sobre el mur lateral de l’antic Mercat, al col·legi Borja Jesuïtes. Té 13 metres d’altura i una 21 d’amplària.  “Aquest mural és important per dues qüestions: per les característiques, la seua dimensió, i perquè té molta visibilitat, es pot veure», afirma l’autor, qui ha explicat que ha volgut compaginar la decoració original del Palau Ducal dels Borja amb el món dels contes, com ara Momo o el Petit Príncep. “Tot i la llibertat creativa, cal tindre en compte la qüestió cromàtica, ja que és l’entorn d’un BIC. Però he volgut traure al carrer la imaginació, convidar als xiquets i les xiquetes a que lluiten pels seus somnis, que no perguen la il·lusió”, ha explicat Espinar. 

Des del Serpis Urban Art Project han agraït la iniciativa del Govern local i la col·laboració de diferents departaments, com el de Serveis Bàsics a la Ciutadania, el Palau Ducal dels Borja, el col·legi Borja Jesuïtes o Pinturas Mondúver. “Gandia no podia estar sense un mural d’un artista com Toni Espinar”. Àngel ha anunciat que la pròxima intervenció serà a l’agost, per al departament de Comerç, al Prado i a càrrec de l’artista gandià Edgar Mascarell.

Et Pot Interessar