25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

Cinc magnífics concerts protagonistes de la setmana gran del Festival Sete Sóis Sete Luas

 

 

  • El grup valencià Urbàlia Rurana tocarà en el Porrat de Sant Llorenç el dimecres 10 (20 hores), mentre que el Llac de la Goleta acull quatre concerts més fins al diumenge 14, entre ells el de la cantant vallera Elena Grau i el grup Jeunesse IV Do 7 Sóis
  • El cartell de la 30a edició s’inspira en l’obra ‘Memorial del convento’ de José Saramago i està creat per la jove dissenyadora vallera Gemma Talens, guanyadora del concurs impulsat per l’Ajuntament i el festival

La setmana gran del Festival Sete Sóis Sete Luas arriba a Tavernes de la Valldigna amb cinc destacats concerts des del dimecres 10 fins al diumenge 14 en el paratge de Sant Llorenç i el parc del Llac de la Goleta.

L’esperada 30a edició del festival va donar inici el passat dimecres 13 juliol amb el concert del grup Cooldesac en el tradicional Porrat del Clot de la Font.

Esta setmana, el grup valencià Urbàlia Rurana, que també celebra el seu 30 aniversari, serà l’encarregat d’obrir el teló amb el tradicional concert en el Porrat de Sant Llorenç (20 hores). El públic gaudirà de cançons i danses populars valencianes com la jota, la seguidilla i el fandango, el ball pla o el cant de batre i altres músiques mediterrànies.

A partir del dijous 11 d’agost, el festival es trasllada al parc del Llac de la Goleta, amb el primer concert reservat per a una producció original del SSSL, la creació multiètnica Med 7Sóis Orkestra 2021, a les 22.30 hores. El grup mescla instruments i instrumentistes de les cultures occidental, oriental i africana, que donen vida a sons antics i nous, amb un resultat sorprenent, fresc, immediat i alhora ple d’ecos llunyans.

El divendres 12 d’agost serà el torn del millor fado, interpretat per la jove i talentosa cantant portuguesa Diana Vilarinho (22.30 hores). El festival presenta una altra participació especial, la de la cantant de Tavernes, Elena Grau, qui forma part de Jeunesse IV Do 7 Sóis, grup que pujarà a l’escenari el dissabte 13 per la nit per a omplir-lo d’energia musical jove.

La Maio 7Luas Band serà l’encarregada de tancar la 30a edició del festival el diumenge 14 a les 22.30 hores, amb un concert carregat de tradició musical del Maio, una de les illes més perifèriques de l’arxipèlag de Cap Verd, tot fent servir el crioll i conferint als temes una emoció especial.

El cartell anunciador d’esta edició tan especial està creat per la dissenyadora i artista vallera Gemma Talens, guanyadora del concurs impulsat per la Regidoria de Cultura i el festival, al qual es van presentar un total de 12 dissenys diferents. El disseny es basa en el llibre ‘Memorial del convento’, de l’escriptor portugués José Saramago, un dels referents del festival i al qual fa una referència clara amb la màquina voladora creada pel personatge de Bartolomeu de Gusmao, que inclou fragments de text extrets del propi llibre. Totes les propostes presentades s’exposaran en totes les ciutats de la xarxa del Festival SSSL per a promoure i difondre el treball dels i les artistes.

Enguany, també es podrà gaudir durant el cap de setmana d’un interessant taller de gastronomia a càrrec del prestigiós chef Antonio Mauritti (Portugal), amb degustacions de menjars tradicionals i els dolços portuguesos més típics.

Sete Sois Sete Luas 2022 1

La regidora de Cultura, Encar Mifsud, ha destacat que “el Festival Sete Sóis Sete Luas és un referent de transmissió de les músiques mediterrànies i d’intercanvi de coneixements artístics. La música ens permet somiar, viatjar i conéixer altres cultures, i a Tavernes tenim la sort de poder gaudir dels millors artistes internacionals”.

Articles relacionats