17.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

El cicle de conferències “Un passeig per la història de Gandia” dedica una sessió a l’antic convent de Sant Roc

L’església de l’ex-convent de Sant Roc en l’entramat urbà i social de la Vila Nova de Gandia”, és el títol de la conferència que impartirà Vicent Pellicer i Rocher dins el cicle de la Biblioteca Central de Gandia “Un passeig per la “Història de Gandia”,  destinat a promoure la història, cultura i patrimoni de la ciutat. Les conferències, dividides en 8 temes diferents, es realitzaran amb una periodicitat mensual, un divendres al mes, i compten amb la col·laboració d’experts en cadascuna de les matèries escollides.

En esta ocasió, Pellicer parlarà de com el convent de Sant Roc i la seua església, situats al centre històric de la ciutat, han quedat com un dels testimonis de la història social, religiosa, urbana i artística de Gandia. Els seus orígens estan en la resposta a la demanda de la població de sentir-se a estalvi baix l’empara dels sants protectors de les epidèmies.

Toni Ordiñana, coordinador de les biblioteques, ha destacat que “l’objectiu d’aquestes xerrades és donar a conèixer la història i el patrimoni de Gandia” i convida a assistir-hi a qualsevol interessat en el tema.

 

Articles relacionats