16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

CGT s’oposa a la prolongació de la CV-60 i critica el suport dels sindicats majoritaris i la patronal

• L’organització sindical llibertària dona suport a les reivindicacions de la Plataforma per l’Horta de la Safor

• El sindicat acusa CCOO i UGT i la patronal de la Safor de no defensar el medi ambient ni el valor de l’Horta de la Safor

• CGT reclama la promoció del transport públic i del ferrocarril i demana una aposta per la diversificació econòmica de la comarca que garantisca l’ocupació de qualitat

La Confederació General del Treball (CGT) de la Safor s’oposa a la prolongació de la CV-60 i critica el suport dels sindicats majoritaris i la
patronal als que acusa d’apostar per un model econòmic caduc basat en un model d’expansionisme urbanístic desenfrenat, en la potenciació del transport privat -una aposta clarament insostenible mediambientalment- i en un desenvolupament econòmic de “monocultiu” basat en el turisme i en un creixement econòmic sense límits que no té en compte que els recursos naturals tenen fi. L’horta de la Safor és un embornal comarcal de gran importància i una peça clau en la consecució de la sobirania alimentària i en la lluita contra el canvi climàtic.

En el cas de la prolongació, que molts polítics han vinculat al manteniment o fins i tot creixement del turisme, “creiem que és un error perquè el turisme no ha fet més que generar llocs de treball precaris i estacionals”, afirma Luis Escobar, membre de CGT de la Safor.

L’organització sindical se suma als postulats de la Plataforma Per l’Horta de la Safor i reclama el manteniment de l’horta històrica de la comarca i la seua potenciació com a valor social, natural i econòmic. També reclama que les institucions deixen d’apostar per un model caduc i que genera impacte ambiental i social. “Un model, el del monocultiu turístic, que genera precarietat i inestabilitat laboral i només enriqueix uns pocs”, indica Escobar.

La CGT assenyala, com ho fa la Plataforma, que la Safor s’està empobrint a causa d’aquest model econòmic extractiu que només concentra la riquesa en uns pocs i que afebleix la resta de l’economia. “La comarca pateix de desindustrialització i d’una agricultura molt centrada en la taronja que cada vegada dona menys guanys”, assenyala el sindicalista.

“Des del sindicat seguirem denunciant com hem fet sempre la precarietat que genera aquest model, tant denúncia pública com denúncia al centre de treball”, afirma Escobar qui anima els treballadors de l’hostaleria a afiliar-se al sindicat per defensar els seus drets.

Articles relacionats