14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Centenars de milers de persones participen en les manifestacions per la igualtat

dia la dona gandia 1
A la imatge superior, manifestació a València. Sobre aquestes línies, actes a Gandia.

Centenars de milers de persones han eixit al carrer aquest 8 de març arreu de l’Estat per a recolzar les reivindicacions feministes i el dret efectiu a la igualtat. La de la ciutat de València ha estat una de les més nombroses i ha comptat amb la participació del Consell gairebé en ple. El president i la vicepresidenta, Ximo Puig i Mónica Oltra, han criticat les absències dels partits de la dreta, mentre que el líder del PP, Pablo Casado, de visita a Castelló de la Plana, ha acusat a “l’esquerra radical” d’haver polititzat les reivindicacions feministes. Entre els assistents s la manifestació de València hi havia representants d’EUPV, PSPV, Podemos, Compromís i Ciudadanos. 

geganta carmen alborch

La figura de la geganta que representa a la desapareguda Carmen Alborh ha estat un dels elements més aclamats de la marxa a València. 

A Gandia s’han succeït diversos actes al llarg del dia, entre ells la volta pels barris pel matí organitzada per la Xarxa Feminista Safor-Valldigna, i la marxa amb torxes que ha partit a les 19 hores de la plaça de l’Escorxador, a Baniopa, fins a la plaça Major. 

Al conjunt de l’Estat els sindicats xifren en sis milions de persones les que han fet vaga este huit de març, i a l’Educació la Generalitat ha donat el percentatge del 20% de seguiment entre els docents, una xifra amb la que no estan d’acord els sindicats, que eleven fins al 50%.  

Articles relacionats