18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

CENT CINQUANTA-DOS FAMÍLIES DE GANDIA DEPENEN DEL LLOGUER SOCIAL PER A EVITAR UN DESNONAMENT

Cent cinquanta-dos famíles de Gandia depenen del lloguer social per evitar el desnonament, segons ha informat el regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González. Les 152 sol•licituds d’ajuda per al lloguer que ha rebut l’Ajuntament de Gandia sumen un total de 234.128 €, que correspon a la meitat del lloguer mensual. D’aquestes famílies, 115 han demanat 12 mesos. Totes tenen el seu corresponent informe social. “Ens sembla una excel•lent iniciativa que compta amb el nostre suport. En alguns casos des del consistori hem avançat els diners per evitar desnonaments. Les xifres demostren que encara hi ha molta gent que pateix les conseqüències de la crisi i està passant-ho molt malament a la nostra ciutat”, afirma el regidor.

González assegura que, si es sumen les ajudes al lloguer, contra la pobresa energètica (aigua, llum, gas…) la renda d’emergència o la garantida, ha estat un any d’importants inversions en matèria social. A més, s’ha ampliat el departament de Benestar Social amb dos treballadores socials i una educadora social, provinents de la borsa temporal d’ocupació. Aquestes persones faciliten el treball als barris i el seguiment, per exemple, de les ajudes que es donen. En aquest sentit, González ha desmuntat un tòpic perquè fa a la immigració. El 70% de les persones que reben algun tipus de prestació social són originàries de Gandia, no nouvingudes.
“Les ajudes socials són importants, però cal treballar la promoció econòmica. Precisament, estem preparant un projecte d’integració social conjuntament amb l’àrea de Polítiques Econòmiques i Innovació que dirigeix la meua companya, Alícia Izquierdo”.

Ajudes a la dependència
La Generalitat ha modificat el treball de les treballadores socials de l’Ajuntament, que ara s’encarregaran també de fer les valoracions. Per això, al 2017 s’ampliarà la plantilla de persones treballadores. “Hi ha hagut avanços molt notables pel que fa al pagament des de la conselleria, però la situació continua sent dramàtica per a moltes famílies”.

Agència AMIX Gandia (nouvinguts)
El regidor de Responsabilitat Social ha anunciat que s’estan fent modificacions per tal de millorar la multiculturalitat i la integració. S’està treballant, per exemple, en la modificació del document marc sobre la realitat de la immigració a la nostra ciutat, perquè ha quedat desfasat. “També busquem donar un paper més actiu a les persones nouvingudes en el disseny i desenvolupament de les polítiques multiculturals i d’integració social”.

Habitatge
L’Ajuntament continua mantenint a zero la xifra de desnonaments hipotecaris a la nostra ciutat des de que accedirà el nou govern local. “Però això no vol dir que s’acabe el problema, hem de continuar treballant. Tenim moltes esperances dipositades en la futura Llei Valenciana de la Vivenda que es troba en una fase molt avançada i que, entre altres coses, ens donarà als ajuntaments una major capacitat a l’hora de negociar amb els bancs i exigir-los vivendes socials als habitatges buits de la seua propietat”.

Tallers i cursos als barris
Finalment, González ha informat dels cursos i tallers d’empoderament que es realitzen a alguns barris. Així, a Corea s’imparteix valencià i espanyol inicial per a persones nouvingudes. Al Grau, espanyol. Al Raval: Desenvolupament personal, habilitats de comunicació en les relacions socials i parentalitat positiva. Mentre que a Beniopa/Plaça El•líptica, un taller d’habilitats per a dones joves, en col•laboració amb l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i de Parentalitat positiva. “Vull agrair als funcionaris municipals el seu suport i implicació en els cursos”.

Articles relacionats