18.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Celebració de les Creus de maig a Gandia

Arriba el temps de la celebració de les Creus de Maig, i des de la Junta Major de Germandats han pensat en opcions per a no suspendre aquest esdeveniment, sinó que han plantejat fórmules que servisquen amb les condicions en les quals ens trobem.

Després de rebre algunes propostes d’algunes germandats i particulars, des de la Junta Major ha trobat una opció que permet penjar les creus.

La idea que planteja és molt interessant perquè, a més de complir una funció pedagògica amb els xiquets i xiquetes de casa, també els fa partícips de la festa d’una manera molt protagonista, i tots dos objectius són molt importants per a la Setmana Santa de Gandia.

La Junta Major de Germandats convoca a tots els xiquets i xiquetes de Gandia perquè dibuixen una flor i la manen per correu electrònic, abans del dia 1 de maig a prensa@semanasantagandia.com.

Una vegada rebudes, es retallaran i formaran les flors que aniran a un suro amb forma de creu que serà exposat a la Col·legiata. La Junta Major ha assenyalat “serà la creu feta pels xicotets, i considerem que és molt bona labor, ja que així començarem a implicar els xiquets en la Setmana Santa de Gandia”.

La Junta Major continuarà també amb la tradició, i col·locaran la tradicional creu de flors, que representa a totes les Germandats i que se situarà en la plaça Rei En Jaume I.

La Junta major ha apuntat que “A més, també convidem a tots aquells confrares i veïns de Gandia que vulguen, al fet que posen als seus balcons una creu elaborada amb el material que cadascun considere oportú, fotografiar-les i remetre-les al correu anteriorment esmentat perquè puguen ser també publicades en Facebook”.

D’altra banda, també ha sigut cancel·lada el Sopar de Purificació de les Creus, que estava convocada per al dia 15 de maig.

Articles relacionats