20.7 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

Celebració de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE)

– El Col·legi Diocesà Santa Ana de Vilallonga es converteix en seu de la 9a Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE)

Fruit de la preocupació del Col·legi Santa Ana per dotar de recursos els alumnes de les competències necessàries per a la societat canviant que vivim i l’enriquiment dels entorns d’aprenentatge, naix la col·laboració amb la MICE.

La MICE, creada a València l’any 2013, s’autodefineix com una mostra de cinema educatiu d’àmbit internacional per a xiquetes, xiquets, joves, professorat i públic en general, amb pel·lícules realitzades per alumnes dins d’entorns d’aprenentatge.

Cada any la MICE celebra una festa al cinema amb col·laboració amb un país. Enguany, el festival, col·labora amb Argentina. D’aquesta col·laboració Argentina-Valenciana han eixit dos projectes en els quals han treballat els alumnes del Centre junt amb alumnes d’una escola de
cinema de Buenos Aires.

El temps de treball ha donat forma a les següents activitats:

-Doblatge en directe de dos curtmetratges de la directora argentina Claudia Ruiz. És l’única experiència semblant que es realitzarà en tot l’estat. El doblatge en directe és una experiència potent d’aprenentatge perquè es posen en joc totes les destreses lingüístiques, a més de
l’aprenentatge social de realitats distintes a les pròpies.

-Una coproducció d’un curtmetratge entre els alumnes de sisé de primària i els alumnes de l’escola cinematogràfica de Buenos Aires, Subiqueteveo. El curtmetratge ha estat una tasca de creació des de l’inici quan els alumnes van acordar una història, la van desenvolupar, la van rodar i produir.

Es tracta d’un homenatge als inicis del cinema i la cerca de nexes d’unió entre dos espies, una argentina i un valencià, i una maleta viatgera i antiga.

El festival tindrà lloc el dia 19 d’octubre des de les 17.30 hores al Saló d’actes del Col·legi Santa Ana i es realitzarà l’estrena del curtmetratge “Misión a la MICE”, que és el títol de la coproducció realitzada. En el mateix acte es realitzarà el doblatge en directe amb la presència de la directora Claudia Ruiz i del director de la Mostra, Voro Huertas.

Articles relacionats