CELEBRACIÓ AL DESPATX DE L’ALCALDIA

«Dotze roses roges com els dotze mesos que anem amb tu, Diana, dotze mesos per a recordar-te que sempre estarem al teu costat». És la nota que es va trobar l’alcaldessa de Gandia el dilluns 13 de juny, aniversari del seu nomenament com alcaldessa, al costat d’un ramell de roses que els seus companys d’equip de govern li van deixar en una mena de celebració sorpresa al despatx de l’alcaldia on l’esperaven gairebé tots els regidors i càrrecs del PSPV per a celebrar la data.

 

La celebració denota en sí que ha estat un any d’incertesa, quan el fet de completar dotze mesos de mandat de segur no hauria d’haver estat motiu de festa en una situació d’estabilitat política. L’alcaldessa ha estat este temps ben pendent de l’estat d’ànim del regidor de Ciutadans, Ciro Palmer, qui amb el seu vot va propiciar el nomenament, tot i que Diana Morant ha declarat en un balanç fet a la Cadena COPE que «mai he comtemplat la possibilitat d’una moció de censura». 

Diana Morant dóna per complits alguns dels objectius que es va proposar en assumir el càrrec, i és cert que al plànol econòmic el responsable del departament, Salvador Gregor, està fent un gran esforç per posaar-hi ordre. No hi havia més remei, d’altra banda. La capacitat financera de l’Ajuntament de Gandia no deixava més marge. Només queda el dubte de saber si en el cas de que el PP haguera continuat al capdavant del govern local haguera estat capaç de negociar amb el Ministeri d’Hisenda un pla d’ajunst menys estricte del que ha aprovat el govern de PSPV i Més Gandia. 

El PP, per la seua banda, ha destacat en el seu balanç que la ciutat està «paralitzada» com a conseqüència d’un pla d’ajust que consideren mal negociat, i que ha portat a una pujada considerable d’impostos, i la desaparició d’esdeveniments, sobretot de caire esportiu i turístic. 

El PSPV, per la seua banda, recorre a dades per a desmentir al PP: «Dir que no hem avançat en la ciutat quan en el mateix mes fa dos anys Gandia tenia 9.278 aturats, o l’any passat en entrar en el govern la trobarem amb 8.502 és molt atrevit, i més si tenim en compte que en tan sols un any hem vist com la xifra s’ha quedat en els 7.923 aturats, quasi 600 menys que en la mateixa data de l’any anterior, just quan entrem a governar una ciutat endeutada i que, llavors sí, no avançava”. Així s’ha pronunciat el portaveu del grup municipal socialista, Jose Manuel Prieto.

Prieto descriu l’etapa del PP: «no es pagava ni a proveïdors ni a col•lectius. Ara hem hagut d’augmentar impostos i retallar despeses, és cert, però la gent pot estar tranquil•la perquè cada euro dels diners que utilitza a pagar els seus impostos serà invertit a pagar, pagar proveïdors, treballs que es fan per a la ciutat, empreses de serveis que estaven sense cobrar, i també préstecs bancaris, clar que sí, perquè també hem de ser responsables amb els deutes contrets anteriorment i si és possible, amb els anys que ens hem marcat, acabar amb els deutes i començar a respirar de nou”.

El fet de pagar als proveïdors, “que des del primer dia han vingut als nostres despatxos formant un llarg rosari a demanar que se’ls pague el deute que aquest ajuntament tenia contreta amb ells” ha causat també que aquests proveïdors hagen vist alleujada la seua economia i açò els haja ajudat a prendre decisions en matèria d’inversions per a les seues empreses o contractació de personal que fins a eixe moment no havien vist viable per la incertesa que els provocava el no tenir previsió de cobrament de factures.

«Mostra del bon comportament és també les inversions de les quals ahir l’ajuntament feia recompte i que en un any hem vist arribar a Gandia. Grans empreses que fins ara no havien pres la decisió, avui s’acosten a la nostra ciutat i decideixen ampliar o establir el seu negoci ací». Prieto es refereix a inversions privades com ara la feta per Telefónica, l’ampliació de les instal•lacions de Leroy Merlin o la nova instal•lació de l’espai comercial de Decathlon a Gandia.

En un any, la tendència econòmica i d’ocupació de la ciutat ha fet un gran canvi, segons Prieto, i “si continuem pagant com ens hem proposat, estem convençuts que la ciutat continuarà sent capaç de generar ocupació per si mateixa i seran les pròpies empreses les que ens ajuden a eixir del forat en què ens estàvem ficant amb el PP en el govern”.

Et Pot Interessar