18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

El CEIC Alfons el Vell organitza unes jornades per a reivindicar el patrimoni de Gandia

El regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, acompanyat pel director del CEIC Alfons el Vell, Lluís Miret, han presentat aquest matí les jornades de Conferències de Patrimoni que se celebraran a l’Antic Hospital de Sant Marc.

Joan Muñoz ha recordat que la passada setmana es va posar en marxa l’exposició “Patrimoni Gandia” que recull les peces d’art que posseïx el consistori i que la iniciativa del CEIC complementa la mostra.

La primera de les conferències va tenir lloc el 6 de febrer amb el Doctor Guillermo Gómez-Ferrer Lozano, qui va abordar la figura del seu avi Francisco Lozano i les obres que va realitzar.

Dimecres 27 de febrer, la Doctora Lydia Frasquet Bellver abordarà la conferència titulada “Una revista de Gandia: Cimal, quaderns de la cultura artística (1979-2003)”. Una revista que el regidor ha fet valdre ressaltant la importància que la publicació va tenir en l’àmbit nacional i internacional en el món de l’Art.

El 27 de febrer serà el torn per a la taula rodona titulada “Converses amb artistes” on intervindran Javier Charpa, Juan Olivares i Antoni Durà sota la moderació de Mar Beltrán. Sobre la Mesa Rodona, Lluís Miret, va explicar que serà una oportunitat perquè els assistents puguen conéixer de primera mà el procés creatiu dels autors.

Finalment, el 6 de març, serà el torn per a la conferència impartida per Alberto Peñín amb el títol “El patrimoni urbà de Gandia. L’Arquitectura a la transició”.

Lluís Miret fa aprofitat la seua compareixença per a anunciar que aquest divendres a partir de les 19.30 hores, el CEIC Alfons el Vell coorganitza juntament amb la Càtedra d’Innovació del Campus Gandia altra conferència titulada “L’internet de les coses. Situació a Espanya”, que comptarà amb la presència de l’Economista Santiago Carbó.

Articles relacionats