10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

CCOO insta a la Conselleria de Sanitat a dotar de màscares FFP2 a tot el seu personal

– Les recents evidències científiques confirmen que els aerosols generats per les vies respiratòries queden suspesos en l’aire moltes hores, especialment en espais tancats, amuntegats o mal ventilats.

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO-PV, ha sol·licitat a la responsable de salut laboral de la Conselleria de Sanitat que dote de màscares amb alt poder de filtratge, tipus FFP2, per a protegir a tota la plantilla, seguint les recents evidències científiques sobre la transmissió de la Covid-19 per aerosols.

Les últimes troballes epidemiològiques publicades en el document tècnic presentat pel Ministeri de Sanitat, el 18 de novembre 2020, confirmen que els aerosols generats per les vies respiratòries humanes (bioaerosols) en parlar, tossir, córrer, cantar, etc.., queden suspesos en l’aire durant moltes hores. Això augmenta la probabilitat de contagi sobretot en espais tancats, amuntegats i mal ventilats, entre altres factors de risc.

D’acord amb els recents estudis, els centres sanitaris compleixen amb els criteris descrits en aquest document, ja que conflueixen en les seues dependències tots i cadascun dels factors de risc que augmenten la transmissibilitat del coronavirus. El que obliga, a reavaluar els llocs de treball ateses les recents evidències sobre l’exposició als bioaerosols, per a prendre les mesures preventives necessàries i oportunes que protegisquen la salut i seguretat del personal que presta serveis en aquests centres.

En aquest sentit, cal actualitzar els procediments i protocols preventius fins ara establits per a adaptar les mesures de protecció de caràcter col·lectiu, tècnic i organitzatiu a les recents conclusions científiques. És imprescindible revisar els sistemes de ventilació/climatització, recirculació i puresa de l’aire, també l’aforament i activitat, així com l’ús de màscara d’alta capacitat de filtració, entre les més importants per a limitar el procés de transmissió del COVID19.

Davant aquestes irrefutables evidències, CCOO demana a la Conselleria de Sanitat que actue prudentment, seguisca les recomanacions dels experts/as i, que dot a tot el personal de màscares tipus FFP2, que tenen un alt poder de filtració, com a mesura preventiva per a protegir al màxim possible la seua salut i poder treballar amb major seguretat en espais interiors, com són els centres sanitaris.

Articles relacionats