9.8 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

CCOO denuncia que les treballadores del Servei d’Ajuda a domicili segueixen sense rebre la vacuna

 

– Aquestes treballadores atenen diversos dependents al dia, per la qual cosa és necessari que reben la vacuna per a protegir-les a elles i a les persones a les quals cuiden.

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris FSS CCOO-PV, denúncia que les treballadores del Servei d’Ajuda a domicili (SAD) segueixen sense rebre la vacuna.

Aquest sindicat ja va exigir al març a la Conselleria de Sanitat que complira amb l’estratègia de vacunació aprovada en el Consell Interterritorial i administrara la vacuna a les treballadores d’aquest servei, que figuren en aquest pla com el grup 3B, un dels prioritaris.

Després de la denúncia de CCOO, es va citar a les treballadores per a rebre la vacuna però la paralització de l’administració d’AstraZeneca ha provocat que tornen a ser invisibles per a l’Administració valenciana.

Com a grup prioritari han de rebre la vacuna al més prompte possible, tenint en compte que atenen diversos dependents al dia a les seues cases i poden ser vectors de contagi.

Aquest servei és majoritàriament municipal però sembla que als Ajuntaments tampoc els importa molt si les seues treballadores i les persones dependents dels seus municipis estan protegides enfront de la Covid.

A més, aquest sector, totalment feminitzat (95% dones), té unes condicions laborals nefastes: amb contractes a temps parcial que no arriben a les 30 hores setmanals i salaris per davall de 700 euros al mes en més del 90% dels casos.

Aquestes treballadores cauen en l’oblit també per a rebre la vacuna quan els toca. S’han convertit en invisibles per a l’Administració, tant per a la Conselleria de Sanitat com per a la d’Igualtat i Polítiques Inclusives, però sobretot són oblidades pels Ajuntaments.

CCOO torna a reclamar que es programe de manera immediata la vacunació del personal del Servei d’Ajuda a domicili i que a més, les diferents administracions públiques deixen de mirar cap a un altre costat i posen fi a la precarietat laboral que afecta aquestes dones que
exerceixen una labor crucial per a la nostra societat.

Articles relacionats