CC OO considera insuficient la reducció de l’atur al mes de juliol

El sindicat CCOO ha apuntat aquest dimecres que la reducció de l’atur a la Comunitat Valenciana en el mes de juliol -un 0,86%- és “insuficient” perquè la xifra és inferior a la registrada en el mateix mes de l’any passat, igual que el nivell de contractació, per la qual cosa reclamen un pla de xoc per a generar ocupació de qualitat i posar fi “a la precarietat laboral”.
Des d’aquesta organització sindical han assenyalat en un comunicat que les dades d’ocupació “milloren lleument en un mes típic de reducció de la desocupació, encara que no ho fan tant com al juliol de 2016”.
Para CCOO PV aquesta reducció és insuficient i ha instat “a mirar més enllà de les xifres i a posar remei a una precarietat laboral que serà la pobresa de demà si no es prenen mesures de xoc”,
La secretària d’Ocupació, Ana María García, ha explicat que en el mes de juliol s’han realitzat 186.253 contractes (9.948 menys que l’any passat), dels quals el 92,4% són temporals. I de tots els contractes que es realitzen, quasi el 80% són en el sector serveis, la temporalitat dels quals frega el 93% amb contractació d’obra o servei i circumstàncies de la producció.
Per tant, consideren que hi ha “una excessiva rotació i un mercat laboral efímer, on no es consolida la creació d’ocupació i, ni molt menys, ocupació de qualitat”. Segons García, “el fet de tenir un contracte no suposa ara per ara poder cobrir les necessitats bàsiques. Estem parlant de risc d’exclusió social o de caure en la pobresa”.
Per aquest motiu, CCOO reclama un pla de xoc que aborde la lluita contra l’atur i que aposte per l’aflorament de l’economia submergida”, al mateix temps que demana reforçar la negociació col·lectiva i garantir els drets laborals, “aspectes fonamentals per a atallar la precarietat”. Per a la central sindical, és necessari recuperar el poder adquisitiu dels salaris, incrementar la protecció a la desocupació i impulsar la contractació estable.

Et Pot Interessar