23.1 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Càtedra Fest, acosta la ciència i el campus universitari a l’alumnat de primària

• Prop de 200 estudiants d’Educació Primària han participat en l’activitat que ha organitzat la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia de la UPV

• L’objectiu, divulgar en un format infantil l’activitat d’R+D+I en ciència i tecnologia que es realitza al campus universitari

Amb la finalitat d’acostar la ciència i la tecnologia a les xiquetes i els xiquets, mostrant una visió pròxima i accessible de les professions científiques, s’ha programat Càtedra Fest. “La idea és sembrar vocacions ja des de xicotets”, ha apuntat José Marín-Roig, director de la Càtedra d’Innovació, organitzadora de l’esdeveniment.

En l’activitat han participat prop de 200 estudiants de quart, cinqué i sisé curs d’Educació Primària de diversos col·legis de la comarca de la Safor. “Hui dia hi ha moltíssimes carreres universitàries, moltíssims títols, moltes eixides professionals… I volem donar-los a conéixer què és el que fem al nostre campus universitari en els diferents àmbits de coneixement i ajudar-los abans d’iniciar el cicle de Secundària”.

Aprendre divertint-se

Per a això, la jornada s’ha estructurat entorn de quatre històries que, amb els seus respectius personatges, han introduït al públic infantil en les quatre àrees d’estudi que abasta el Campus de Gandia: Comunicació, Medi ambient, TIC i Turisme. Així, “descobreixen que el món de la salut no sols inclou medicina i infermeria, sinó també l’enginyeria i la tecnologia tenen molt a dir en aquest camp”.

A través de les narracions -en les quals han participat docents del campus i professionals que col·laboren amb la Càtedra d’Innovació- s’ha buscat encuriosir i estimular l’interés per la ciència entre el públic infantil. Transmetent-li, d’aquesta manera, el paper essencial de la ciència per a progressar com a societat.

Com ha explicat Marín-Roig, “des de la Càtedra d’Innovació és la primera vegada que organitzem una activitat dirigida a estudiants de Primària”. Encara que, “es duen a terme dues accions orientades a preuniversitaris, però fonamentalment dirigides a estudiants de Secundària”. Això sí, tant aquestes últimes com la Càtedra Fest, “s’emmarquen en el compliment d’un dels tres objectius fundacionals de la Càtedra d’Innovació: el foment de la creativitat en l’educació preuniversitària”.

Articles relacionats