17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Carta oberta de Joan Francesc Peris al voltant de la idoneïtat de retornar a les aules el dia 7 de gener

– Carta oberta de Joan Francesc Peris al voltant de la idoneïtat de retornar a les aules el dia 7 de gener

A qui correspon: President de la Generalitat Valenciana, Consellera de Salut Pública, Conseller d’Educació:

Sé que el 7 de gener és el dia senyalat al Calendari Escolar per iniciar el Segon Trimestre del curs 20-21.

Sé que el Consell de la Generalitat adoptà ahir noves mesures restrictives per tal d’evitar l’augment dels contagis de la COVID19.

Entre elles, el tancament perimetral de poblacions, com són els casos d’Oliva i Daimús.

També estic assabentat, imagine com vostés, del temporal de fred i pluja que arriba aquesta mateixa nit, “Filomena”, amb temperatures molt baixes.

Jo soc docent i treballe al Tirant lo Blanc de Gandia. Crec que encara no s’han adonat del tot de l’esforç que ha fet el professorat valencià, per aplicar les normatives que han anat arribant per a la prevenció de la COVID19, i que amb una mascareta i l’autoritat docent de cadascú i cadascuna, i les mans llavades, hem anat aplicant, dia a dia al llarg del primer trimestre.

Hem arribat a Nadal, trencats, esgotats, tristos i molt cansats de; mesurar les distàncies entre taules, de netejar i desinfectar-les, d’obrir finestres i portes per airejar, de reorganitzar les guàrdies per assegurar els passadissos de les plantes sense aglomeracions, per controlar millor les hores d’esplai, per pujar i baixar l’alumnat, per fer-los entrar distanciats i en fila, perquè els conserges puguen prendre les temperatures, per l’ús dels gels i dels banys, etc.

Un cansament, un treball esgotador, que la veritat no hem vist als mitjans de comunicació massa reconeguts, quasi res, quan es parla dels col·lectius que batallen contra la COVID19. Què poques vegades després de sanitaris, bombers, policies, militars s’escolta la paraula professorat! Tenen vostés, amb el professorat, dels millors treballadors públics.

Per això, ara, quan veient tot el que ens ve demà de temporal damunt, amb temperatures molt baixes i molta pluja, que farà impossible en la pràctica el manteniment de les distàncies, l’airejament de les aules, ¿NO pensen que és un risc molt gran de repartir la càrrega viral entre noves famílies que de segur portaran els contagiats asimptomàtics, després de tanta festa – els recorde que el nostre centre té quasi 2000 alumnes? ¿No creuen que la situació del temporal “Filomena” i l’expansió de la COVID19 mereix l’endarreriment de l’obertura dels centres uns dies, fins al 18 de gener diria jo, però en tot cas, fins a l’11? ¿No és raonable en situacions extraordinàries i d’emergència variar el calendari escolar?

Gràcies per la seua atenció, si els arriba aquest escrit. Com sempre, estarem al lloc de destí quan vostés diguen, però no ens obliden.

Joan Francesc Peris

Articles relacionats