15.9 C
Gandia
Dilluns, 29 novembre, 2021

Els carrers de Gandia, un gran mercat tematitzat

La Fira i Festes de Gandia té diversos punts de trobada que la converteixen en multitudinària. El Mercat Renaixentista, el Mercat Tradicional Valencià, la Fira de les Tradicions, la Fira Intercultural i el Soc Àrab reviuen l’essència d’aquells primers mercats que amb els segles han derivat en el que ara és la Fira de Gandia. 

El Mercat Renaixentista està instal·lat pels carrers Duc Alfons el Vell, carrer dels Arcs, Ausiàs March i passeig de les Germanies.

D’altra banda, passejant pels carrers el públic s’hi pot endinsar a través del Mercat  Tradicional Valencià en la història més pròxima del poble valencià amb productes de la terra, artesania i tradicions musicals a cada pas per la zona del Raval. Actuacions per a grans i menuts amb els instruments i el vestuari propis que caracteritzen la música
valenciana i acompanyats pels balls més tradicionals del  passat recent.  El Mercat Tradicional Valencià se celebrarà als carrers Vallier, plaça deSant Josep, carrer Mesquita del Raval i carrer de la Fundació Vicent Ferrer.

El Soc Àrab, per la seua part, dona una ullada a altres cultures mediterrànies amb les quals hem coincidit al
llarg de segles d’història els valencians. Al Soc Àrab s’hi pot trobar menjars dolços i salats, begudes tradicionals, artesanies i teixits junt amb actuacions, balls, música i exhibicions àrabs i d’altres cultures que, encara hui, conviuen amb nosaltres. El Soc Àrab roman obert a la plaça del Rei Jaume I i al carrer del Mestre Giner.

A la plaça Escoles Pies, d’altra banda, hi ha la Fira Intercultural, una barreja que deriva en riquesa, barreja de llengües i de cultures, de gent que va i que ve d’uns llocs i d’uns altres, de prop i de lluny. Esta fira mostra tot allò que té d’enriquidor la convivència i el contacte d’estils. Amb aquesta zona destinada a les cultures es pretén
conéixer-se millor a través de la música, els balls, l’artesania i la gastronomia com a protagonistes.

Finalemnt, la cultura tradicional està present una vegada més a la Fira i Festes de Gandia al carrer dels Arcs per conéixer de prop les tradicions, tant les més pròximes com les més llunyanes. En aquesta ocasió participen els membres de la Ruta dels Riuraus formada per pobles de la Marina i de la Safor, per a mostrar com és el procés tradicional de transformació del raïm moscatell en pansa. I a més a més, hi ha artesans i artesanes de les Illes Balears que mostren al llarg dels dies de festa quines son les seues creacions originals de les Pitiüses. 

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles