14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

Càritas Gandia i koopera reivindiquen amb una desfilada la segona vida de la roba usada

Cáritas Gandia ha celebrat este divendres al Palau Ducal una desfilada solidària amb motiu de la celebració del 50 aniversari de l’entitat. Diverses persones conegudes de Gandia han desfilat per la planta noble del Palau amb roba i complements de la botiga Koopera, amb el que l’entitat pretén sensibilitzar la població sobre la importància de reciclar roba, calçat i complements a través dels contenidors de Cáritas-Arropa, que són revaloritzats en la planta de Koopera en Riba-roja.

Amb aqueix xicotet gest del reciclatge es creen noves oportunitats, tal com ha assenyalat el director de Càritas Gandia, Eduardo Mahíques: “per al medi ambient, a través de l’economia circular, evitant els residus; desenvolupant un dels projectes socials de Càritas a través del qual es contribueix a generar treball i inclusió; i a més, es dóna suport a la moda sostenible a baix preu”.

En l’acte dèste divendres han desfilarat socis, voluntaris i participants de Cáritas i també una representació de la Setmana Santa, les falleres majors de 2019, Laura Puig i Júlia Perles, així com el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea.

Hi han desfilat, a més, membres de la corporació municipal: l’alcaldessa, Diana Morant; el regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González, i el portaveu del PP, Víctor Soler.

L’alcaldessa de Gandia ha assenyalat que “els gandians tenen clar que hi ha contenidors de vidre, paper i plàstic però també de tela, calçat i complements que a més de contribuir a eixe benefici ambiental i econòmic que implica el reciclatge, estan ajudant a portar avant un magnífic treball d’inserció”

En la desfilada ha participat també la directora del Palau Ducal, Balbina Sendra, qui tancava la desfilada, i el mateix director de Càritas Gandia, Eduardo Mahiques, que l’ha obert.

Aquest acte és la part lúdica del gest de reciclar, perquè totes les peces i complements que s’han exhibit en la desfilada provenen de les botigues Koopera, que es nodreixen de la solidaritat de totes les persones. En aquest sentit, Isidro Royo, administrador de Càritas Diocesana de València, ha destacat que “darrere de cada contenidor comença una nova vida” i ha detallat que en 2018, a la Safor, s’han recollit 296.396 quilos de roba a través dels contenidors i 19.347 quilos a través de les parròquies. En total, a la comarca s’han recollit 315.743 quilos de roba. És a dir, que la mitjana de reciclatge de roba per habitant a la Safor és de 1,77 quilos.

En el total de botigues de la Safor (1 a Gandia i una altra a Oliva) s’han venut 22.625 peces.

A Gandia, també en 2018, s’han recollit 179.635 quilos de roba a través dels contenidors i 10.649 en les parròquies. La suma total és de 190.284 quilos. La mitjana de quilos de reciclatge per persona ascendeix a la nostra ciutat fins als 2,54 quilos.

Les persones que s’han contractat gràcies a la iniciativa de Càritas-Abrigalla-Koopera són 4 per a l’atenció a les botigues i la recollida i repartiment amb la furgoneta.

Les empreses col·laboradores que han fet possible l’acte d’este divendres són: PALAU DUCAL, OCI URBÀ, NOVOSPA, FINCA COLLADO I TATO MUÑOZ. Agraïm també als fotògrafs VICENT JUST (UTRILLA) I BORJA ABARGUES la seua col·laboració.

Articles relacionats