18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Càritas Gandia constata un augment de persones sense llar durant el protocol per fred i pluja

• L’equip de carrer de Càritas Gandia ha activat durant aquesta setmana el protocol per fred i pluja per a Persones Sense Llar. Aquesta ha sigut l’ocasió, en comparació als últims anys, en la qual més nombre de persones han pernoctat en el CAI.

• Chema Puente, coordinador de l’Àrea d’Inclusió de Persones sense Llar: “durant aquesta setmana hem acollit a entre 14 i 17 persones per nit, una xifra superior a altres ocasions. El motiu es deu al fet que hi ha més gent sense llar i al fet que el perfil de la població de carrer és diferent: es tracta de persones amb greu risc d’entrar en l’exclusió social, que no porten massa temps vivint al carrer o que pateixen exclusió residencial. Es tracta d’un perfil emergent molt vulnerable”.

El perfil de persones que viuen al carrer ha canviat, així s’ha visualitzat aquesta setmana amb motiu del protocol activat per fred i pluja. Per primera vegada en molts anys ha augmentat el nombre de persones de carrer o que pateixen l’exclusió residencial que s’han vist abocades a fer ús del CAI per a pernoctar aquests dies de baixes temperatures i ruixats.

Com és habitual, amb el protocol activat, l’atenció de l’Equip de Carrer s’ha realitzat de manera extraordinària amb eixides diàries aquesta setmana oferint mantes i beguda calenta a les persones que viuen en carrer o infrahabitatges. A més, durant el dia, el Centre de Dia ha estat obert des de les 9 a les 19 h, de manera ininterrompuda.

El protocol ha inclòs també l’allotjament durant la nit en el CAI com un alberg de baixa exigència per a totes les persones que desitgen acollir-se a aquest recurs mentre està activat el protocol.

Chema Puente, coordinador de l’Àrea d’Inclusió de Persones sense Llar, assenyala: “durant aquesta setmana hem acollit a entre 14 i 17 persones per nit, una xifra superior a anys anteriors. El motiu es deu al fet que hi ha més gent sense llar i al fet que el perfil de la població de carrer és diferent: es tracta de persones amb greu risc d’entrar en l’exclusió social, que no porten massa temps vivint al carrer o que pateixen exclusió residencial. Es tracta d’un perfil emergent molt vulnerable. Càritas es fa present on està la fragilitat humana”.

Articles relacionats