23.8 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

Càritas Gandia atén a 178 persones sense llar en 9 mesos

 

• El Dia de les Persones sense Llar es commemora el pròxim 31 d’octubre. Amb tal motiu Càritas celebra des de hui dilluns 25 i fins al diumenge 31 la “Setmana de Persones Sense Llar”.

• Des de gener a setembre hem atés 178 persones sense llar que han fet ús de 1.096 serveis i als quals hem entregat 11.127 lots de menjar.

• Els participants del  programa de PSH comprenen edats des dels 18 fins als 70 anys. La realitat actual ens alerta sobre la importància de prestar especial atenció als joves que queden en una situació de sense llar.

El Dia de les Persones sense Llar es commemora el pròxim 31 d’octubre. Amb tal motiu Càritas celebra des de hui dilluns 25 i fins al diumenge 31 la “Setmana de Persones Sense Llar”.

En aquest sentit, segons ha explicat el director de Càritas Gandia, Francisco Carrió, “des de l’entitat a Gandia hem organitzat diversos actes. Com és tradicional des de fa uns anys, hui hem penjat bufandes en escultures i mobiliari urbà de Gandia per a visibilitzar a les persones que viuen al carrer”. A més, demà dimarts s’ha organitzat una vigília d’oració; el dijous tindrà lloc el flashmob en la placa Major i el divendres hi haurà jornada de portes obertes en el CAI.

Un total de 178 persones sense llar han fet ús dels serveis del Centre d’Atenció Integral i Centre de Dia de Càritas Gandia des de gener a setembre d’aquest any 2021. Tots ells han fet ús de 1.096 serveis. A tots ells se’ls ha entregat 11.127 lots de menjar.

Del total de persones ateses, 21 han passat aquests mesos pel CAI. Són 10 menys que en 2020 ja que 8 de les persones ateses en el centre estan a l’espera d’una eixida concorde a les seues necessitats: atenció de salut mental i/o oncològic. Fins que l’administració pública trobe el recurs més adequats a la seua situació estan sent ateses en el CAI “amb un programa de contenció, un programa pont fins a poder aconseguir uns objectius específics amb ells”, assegura Chema Puente, coordinador de l’àrea d’Inclusió de Persones Sense Llar.

Dels 21 beneficiaris del CAI, 19 són homes i 2, dones. Un total de 15 tenen entre 18 i 34 anys. Només 6 tenen més de 45 anys. “Els participants en el nostre programa comprenen edats des dels 18 fins als 70 anys. La nostra realitat actual ens alerta sobre la importància de prestar especial atenció als joves que queden en una situació de sense llar”.

Del total, 9 són espanyols i només 3 estan en situació irregular. Quant als estudis, només 2 d’ells no tenen. Els 19 restants tenen estudis primaris, secundaris i fins i tot universitaris.

Pel que al Centre de Dia es refereix, 155 persones han fet ús d’aquest recurs de Càritas Gandia, situat al carrer Gutiérrez Mas (131 homes i 24 dones). A més, 71 persones han fet ús del centre de dia per primera vegada.

En aquest centre continuen entregant-se diàriament, des de l’inici de la pandèmia, lots de menjar per a les persones sense llar.

En aquests primers 9 mesos de l’any s’han entregat un total de 11.127 lots de menjar (entregats en el *CAI i Centre de Dia). A més, en el centre de dia s’ofereixen altres serveis com a dutxes (875); rober (145); rentadora (362) i perruqueria (62). En total, els serveis realitzats ascendeixen a 1096 (973 realitzats per homes i 123 per dones).

En el que als habitatges es refereix, l’últim pas del programa de persones sense llar abans de la reinserció total, 2 homes estan fent ús d’aquest servei.

La Campanya de Persones Sense Llar porta  el lema: “Sense eixida? Perduts en un sistema de protecció social que no protegeix. Diguem basta. Ningú Sense Llar” per a posar el focus en el laberint al qual s’enfronten unes persones perdudes en un sistema de protecció social que no funciona.

La Covid-19 ha suposat l’agreujament de situacions de milers de persones que es trobaven en un habitatge insegur o inadequat, o que fins i tot estaven ja en situacions d’exclusió i que, amb l’impacte afegit de la pandèmia, s’han vist expulsades dels seus habitatges o dels allotjaments precaris en els quals es trobaven.

Articles relacionats