CAP GRUP POLÍTIC DE GANDIA VOL VOTAR A FAVOR DEL COMPTE GENERAL DELS PRESSUPOSTOS DE 2014

El ple de Gandia votarà presumiblement per unanimitat este dijous en contra de l’aprovació del compte general del pressupost de 2014. El PP diu que és responsabilitat del govern aprovar el compte, i  PSPV i Més Gandia sospiten que els pressupostos de 2014 seran declarats il·legals com els de 2013. Mentrestant, la Generalitat acaba d’aprovar el Pla Econòmic i Financer (PEF), per a la ciutat de Gandia, un full de ruta a seguir per el nou equip de govern per tal de garantir l’estabilitat pressupostaria i la suficiència financera.

El Coordinador General d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament, Salvador Gregori, ha explicat el que açò suposa per a la ciutat “una bona noticia, atés que amb l’aprovació del PEF, la Generalitat ens està dient que el que estem fent en matèria econòmica està ben fet i és el que cal, que no estem fent volantins ni ficció, que els comptes són reals i realistes”.

 

Segons Salvador Gregori, la gestió del nou govern ja obtingut uns primers resultats. En eixe sentit ha recordat que negociant amb els bancs van aconseguir estalviar per a la ciutat més de 10’6 milions d’euros en interessos. Assegura que continuen treballant en eixe camí i que “ara estem en les operacions de tresoreria, que són els crèdits a de curt termini, anem a fer possible que les pòlisses de tresoreria s’activen, que deixen d’estar en demora i així poder estalviar més interessos. Puc assegurar que suposarà per a Gandia un nou estalvi de molts milions d’euros. Ens posarem al corrent en les pòlisses igual que ho férem en els préstecs. És un estalvi importantíssim per a la ciutat en qüestió d’interessos, que era un deute ocult, no estava comptabilitzat. Estem ficant en ordre els comptes. Estem en la senda de la recuperació amb el Pla d’Ajust i el PEF. Hi havia un desgavell absolut. L’anterior govern, en 4 anys, havia incrementat el deute 120 milions d’euros, entre el deute comercial i bancari”.

D’altra banda, la situació econòmica en la que el PP deixà la ciutat torna a ocasionar «nous problemes» en l’activitat consistorial. Este dijous al Ple Municipal es tornaran a posar damunt la taula els pressupostos del 2014, tal com s’ha fet en l’última Comissió d’Economia i Hisenda, en la qual tots els grups municipals van votar a favor que s’envien al Tribunal de Comptes i en contra que el consistori els aprove.

Per a la regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo, estem davant “una situació totalment surrealista. Ens preguntem, com és possible que el Partit Popular, que és qui va elaborar, fer i aprovar per majoria absoluta, els pressupostos del 2014, ara vote en contra del compte general d’eixe any. Argumenten que la seua aprovació és responsabilitat de qui governa, però açò, torne a dir, és surrealista. Demà tot apunta a que tornarà a passar el mateix que a la Comissió. Nosaltres anem a ser coherents, en el seu dia denunciarem que aquestos pressupostos eren il•legals, ha quedat evident que així és, i per tant votarem en contra tant des de Més Gandia com des de les files socialistes. Entenem, a més, la postura de Ciudadanos que votaran en contra perquè ells diuen que encara no estaven en l’Ajuntament quan es presentaren els pressupostos del 2014 i no volen fer-se responsables d’uns comptes que estaven mal fets”.

Des de l’Ajuntament s’ha recordat que s’enfronten a una situació complicada, que poden estar front a 3 exercicis pressupostaris il•legals, «herència del Partit Popular». Una sentència ja ha declarat els del 2013 il•legals i el mateix podria passar amb els dels anys 2014 i 2015.

El PP diu que el govern no assumeix responsabilitats

El Grup Municipal Popular ha respost a través de roda de premsa i de manera contundent a la compareixença prèvia de Salvador Gregori i Alicia Izquierdo.

El regidor Guillermo Barber ha lamentat que el Govern de Gandia (PSOE i Més Gandia), no haja assumit les seues responsabilitats de govern, al no votar els Comptes Generals 2014. La diferència radica que només va accedir al govern, el PP va aprovar els Comptes Generals de l’època de José Manuel Orengo, sense el suport de socialistes i econacionalistes.

Els populars també lamenten que Ciutadans haja votat també en contra i d’aquesta manera, «es converteix en còmplice d’un acte més d’un Govern de Gandia irresponsable».

Guillermo Barber diu que “li correspon al Govern de Gandia la iniciativa d’aprovar els Comptes Generals de 2014. Són uns irresponsables i Ciutadans és còmplice de la mala actuació de l’Executiu Local”.

Sobre les Operacions de Tresoreria i deute, Guillermo Barber ha sigut taxatiu: “Els 22 milions d’euros en Operacions de Tresoreria són exclusivament de l’etapa del PSOE que va ser qui els va demanar i va gastar. Ara l’actual executiu, el que ha de fer és pagar-los, no refinançar-los. Segons el PP, el PSOE va deixar un deute global de 300 milions d’euros entre Ajuntament i IPG, i només en deute comercial van deixar 60 milions d’euros que el PP en el govern va pagar.

Objeccions de legalitat

Guillermo Barber ha anunciat que el Govern de Gandia ja compta amb més de 1.000 objeccions de legalitat. “El que ha de fer l’actual executiu és elaborar uns pressupostos. La incapacitat de l’actual govern s’albira quan porten més de 6 mesos en el govern, estem finalitzant el mes de gener i encara no tenen preparats els pressupostos. Es tracta d’un govern incapaç i ancorat en l’intent de culpabilitzar de tot al legítim vencedor de les eleccions, que no és un altre partit que el PP”

Finalment Barber ha volgut remarcar que “tant PSOE com Més Gandia, com a Ciutadans, són els únics responsables de la pujada brutal d’impostos amb la que van a castigar als ciutadans en aquest any 2016. Salvador «Gregori diu que van a realitzar un pressupost amb 16 milions de superàvit, i des del PP li proposem que no pugen els impostos, ni castiguen la butxaca dels ciutadans”, conclou el regidor del PP.

Et Pot Interessar