18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

El Campus de Gandia de la UPV ampliarà a 35 assignatures el mètode de la classe inversa

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València ha acollit este dijous les IV Jornades de Classe Inversa UPV, que se celebren en els tres campus universitaris de la Politècnica. El vicerector de Tecnologies de la Informació i de les Comunicacions i responsable de la iniciativa, Vicente Botti, ha presentat la jornada a Gandia.
La ‘Flipped classroom’ o classe inversa és un mètode pedagògic que canvia els rols del professor i alumne dins i fora de l’aula, amb el que la classe magistral es porta a casa, on l’estudiant aprèn els coneixements a través de vídeos i de material multimèdia i el temps de classe s’utilitza per a fer pràctiques, treball en equip i altres dinàmiques més col·laboratives.
Segons el vicerector Vicente Botti, les dades indiquen que la classe inversa millora el rendiment dels alumnes de la UPV. ‘Hem constatat que arriba a millorar el rendiment dels estudiants en un punt’, afirma.
Segons Alfonso Martínez, sotsdirector d’Alumnat i Innovació Educativa del Campus de Gandia de la UPV, la ‘Flipped classroom’ s’utilitzarà en 35 assignatures en el curs 2017 – 2018, la qual cosa suposa un increment de 14 assignatures respecte el curs actual.
Javier Sánchez, delegat d’Alumnes del Campus de Gandia de la UPV, que ha assistit a les IV Jornades de Classe Inversa UPV, destaca la seua aplicació en el Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge, que ell estudia. ‘En assignatures com a Teoria de circuits, la metodologia ajuda molt a comprendre els continguts i a avançar a poc a poc’.

Articles relacionats