Camps serà l’únic que seurà a la banqueta pel cas Valmor

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat que es processe únicament l’expresident de la Generalitat Francisco Camps en la peça un de l’anomenat cas Valmor, que investiga les presumptes irregularitats comeses en l’organització del Gran Premi de la Fórmula 1 a València, pels presumptes delictes de prevaricació i malversació.

D’aquesta manera, el Ministeri Públic demana el sobreseïment pel que fa als altres investigats en aquesta peça, l’exconsellera d’esport Johnson, l’expilot de motos Jorge Gaspar, la seua mà dreta quant a l’F1, Belén Reyero, així com de l’exresponsable de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana Nicolás Figueras.

La causa Valmor està dividida en tres peces: aquesta primera, formada per la negociació prèvia duta a terme per Camps a favor de Valmor, l’empresa de Jorge Martínez ‘Aspar’, i en benefici de l’expilot, també investigat; una segona amb els contractes celebrats per Circuit del Motor, empresa pública encarregada de l’organització del Gran Premi, i determinats proveïdors que resultaven adjudicataris per ordre de Valmor i la tercera relacionada amb l’absorció de Valmor per part de l’empresa pública Circuit del Motor.

La primera inclou també l’aval del Consell sobre la Fórmula 1 a través d’un contracte firmat el 19 de juliol de 2011 «per orde directe» de Camps després d’un viatge a Londres realitzat dies abans. L’expresident va dimitir del seu càrrec el 20 de juliol per la coneguda com a ‘causa dels trages’ derivada del cas Gürtel.

Reyero, durant la seua declaració davant el jutjat que investiga aquesta causa, va assegurar que tot el projecte i les decisions que s’adoptaven sobre ell venien donades per Camps, tant en la gestió de la prova com en el fet que estiguera Valmor en la seua organització.

Et Pot Interessar