20.8 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

CAMPS AGRANA CAP A CASA

 

Segons Camps, que ha estat president de la Generalitat entre 2003 i 2011, el sistema electoral majoritari, pel que Espanya queda distribuïda en 350 circumscripcions electorals, tantes com escons té el Congrés, “possibilitaria que els ciutadans poguérem votar directament la persona que ens agradaria que fora elegida diputat nacional”. Així, “això acosta definitivament al diputat amb el seu elector i amb els ciutadans als quals representa”, indica.

Tot i això, “tothom qui defense un sistema electoral que acoste la política als ciutadans no pot desdenyar esta proposta”, segons l’autor, que assenyala que “de totes maneres, els partits nacionals constitucionalistes tenen majoria suficient per a afrontar esta reforma”.

Alhora, explica que el sistema d’elecció directa portaria a la implantació d’un sistema de primàries a l’estil americà per a la designació del candidat de qualsevol partit en un districte electoral”.

Camps ha oferit l’any passat una conferència en la UCV, en què va exposar una síntesi del seu tesi doctoral en què s’ha mostrat convençut de la idoneïtat de la proposta, ja que entén que “respon a les veus que demanen major contacte directe amb el representant”.

Articles relacionats